lørdag 2. mai 2015

Ny gammel dør


I dag gikk det meste av den tildelte arbeidstida med til å få på plass denne døra, som skulle erstatte 50-tallsdøra på gjesterommet. Denne døra er valgt av flere årsaker: For det første ønska vi ei mer passende dør i forhold til husets byggestil. For det andre hadde vi den stående på loftet. Og for det tredje er den helt lik den som går inn til det litt større naborommet mot nordveggen.


Døra sto i en karm som tydeligvis var brukt til akkurat denne døra, men som enda mer tydelig ikke var den originale. Den hadde de riktige målene i høyde og bredde, men var én centimeter for bred i karmen i forhold til dørbladet som bare er 3 centimeter. Det var fiksa med å sette inn et ekstra bord på den ene sida for å bygge ut døra. Det bordet var noe av det første vi fjerna. I stedet kutta vi ned karmen på benkesaga for å få målene riktig. Hengsler som liknet mest mulig på de originale fikk jeg tak i hos MOLO AS. Slik ser døra ut fra innsida av gjesterommet (over).


Ut mot gangen bærer døra litt mer preg av å ha vært brukt på mange slags vis siden den blei skapt, men det har jo sin sjarme også det. Vi må korte ned litt på bolten til dørhåndtaket, som foreløpig bare henger og slenger. Håndtaket er kjøpt via Gamletrehus.com, og er helt likt det som står i nabodøra. Nå er det stort sett bare grunning og vegg- og takmaling som gjenstår her, så er rommet innflyttingsklart. Jeg innser at det ikke er bare-bare, men ting går da framover!

5 kommentarer:

 1. Nydelig då! Godt jobba! Her har eg originale dører i andre etasje og ei i fyrste. Resten er skifta ut til teakdører frå det glade femtital, og nokre av dei gamle dørene har allereie stått i mange år på og inni gamleløa. Surt! Men ein gong skal eg gå laus på den saken gitt, for eg er ikkje glad i desse teakdørene her. Kjekt å ha det mest muleg gjennomført! :-) Ha ein fin maidag!

  SvarSlett
 2. Her er det også teakdører mange plasser. Noen plasser er det fortsatt originale og heldigvis har vi en stabel med ti dører på loftet. De mangler karmer så jeg har også handlet hengsler fra Molo. Til 8 dører faktisk. I tillegg kjøpte jeg låsebeslag til karmene. Nå må jeg bare lete opp materialer til karmene. Lurer på om jeg skal kjøpe to størrelser og lime dem sammen slik at jeg får anslaget mot døra. Heldige dere som hadde karmen ferdig i veggen.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra med en stabel dørblader på loftet! ☺ Karm får du sikkert til å fikse. Lykke til!

   Slett
 3. Takk og pris at ikke alle kastet de gamle dørene.

  SvarSlett
 4. Ting tar tid, det er sikkert og visst. Og alt er ikke bare bare, som du selv skriver. Vi pusser opp et torp nå og ting man tror skal være fort gjort, byr alltid på mer arbeid enn først forventa! :) Men artig er det likevel og det går fremover :) Også må jeg jo si at det var en utrolig nydelig blåfarge på den døra!

  Ønsker deg ei fortsatt fin uke!

  Klem fra Kine Marie

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...