onsdag 20. mai 2015

Det ene leder til det andre / To fluer i en smekk


Fram til 14. mai så hovedgangen her i huset omtrent sånn ut. Døra til høyre går inn til det som etterhvert skal bli det nye kjøkkenet, mens den lille døra ved siden av speilet gikk inn til spiskammerset. Bak ryggen til fotografen er døra til dagens kjøkken.


Men så skulle altså nytt strøminntak på plass, og et helt nytt sikringsskap. De gamle sikringsboksene befant seg i 2. etasje, omtrent rett over spiskammerset. Dersom ei sikring gikk, måtte jeg tvers gjennom huset, opp trappa, og deretter tvers gjennom huset på nytt (i halvmørket) før jeg måtte plundre meg fram til riktige sikringer. Derfor ønska jeg å få det nye skapet ned.


Elektrikeren foreslo å bygge det inn i veggen inn til spiskammerset, slik at døra lot seg åpne ut i gangen. Lurt. Da kunne vi samtidig forsterke veggen som allerede sto der, og bare hadde fått panel ut mot gangen. Eller vi kunne tenke enda et par steg framover, og rett og slett rive veggen og starte på nytt.


Når det nye kjøkkenet en gang kommer på plass var nemlig planen å ha direkte inngang fra kjøkkenet til spiskammerset. Når vi alt skulle gjøre endringer på spiskammerset, konkluderte vi med at det var like greit å ta alt med det samme. Dermed måtte ekstrastyrkene måle ut den nye døråpninga og la det stå til med bajonettsaga.


Åpninga traff omtrent midt på støttepilaren som er med på å holde 2. etasje på plass, så den lot vi stå i til vi hadde fått tak i høvelige dimensjoner for å sette inn to nye på hver si side av døråpninga. Det hadde jo vært upraktisk å få taket i hodet i sin iver etter å gjøre praktiske endringer.


Spiskammerset har en ganske merkelig fasong med en skråvegg og et par nisjer. Som en del av Den Store Planen flytta vi ut den nye veggen mot gangen ca 20 cm ut for å få plass til både fryseskapet og ekstrakjøleskapet ved siden av hverandre, for en mest mulig praktisk utnytting av rommet.


Den nye åpninga inn til spiskammerset er plassert sånn at den forhåpentligvis blir mest mulig høvelig i forhold til bruken av kjøkkenet. Det blir på sikt uansett mer praktisk enn i dag, når vi slipper å springe gjennom gangen for å hente eltemaskiner eller mat i fryseboksen.


Her er sikringsskapet satt inn i den nye veggen, og elektrikeren holder på på loftet for å flytte inntakskabelen slik at den treffer riktig posisjon gjennom golvet. Dette er fra innsiden av spiskammerset. Her skal vi også kle igjen med panel, det eneste vi trenger å ta hensyn til er at det blir mulig å komme til via ei luke over skapet.


I gangen ser det foreløpig sånn ut. Vi har kledd veggen med samme panel som det er på to av tre andre vegger (jeg tror det til sammen var fem ulike typer panel her før). Vi venter med å grunne,  male og liste her til panelet har fått tørke litt, tror jeg. Nå er det bare om å gjøre å etablere nye vaner, sånn at man ikke springer hodet i speilet når man skal hente noe på spiskammerset. 

4 kommentarer:

 1. Dette er en kjent opplevelse. Å sette igang med noe i et gammelt hus har en voldsom dominoeffekt. Så flott at dere hadde definert ny døråpning og bruk av denne boden før dere satte igang.

  SvarSlett
 2. Skjer mye i huset deres- og det ene fører ofte til det andre;)

  SvarSlett
 3. Dere har litt av et arbeidså deilig med eget spisskammer da. I det lille huset vårt får vi ta kjelleren til hjelp i såfall. Det er et flott hus du har og enda flottere blir det! Og alt arbeid er så "etter boka". Veldig bra! God pinse ønskes, det er vel full gang hos deg nå? Tenker slekta blir fornøyd når dem ser hva dere har fått til. Gooooo pinsehelg fra meg

  SvarSlett
 4. Så spennende prosjekt! Misunner deg det spiskammerset! Satser på å finne på noe lurt noe i det andre huset vårt kanskje :) Et hvert hus med respekt for seg selv burde jo ha et spiskammers!

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...