mandag 25. mai 2015

De snilleste gutta på sovesal 1 / Pinsetilpasninger


Det er pinse, og huset er tradisjonen tro fylt til randen av gammelonkler, oldeonkler, tanter og irer på overnatting, og i tillegg en hel del andre slektninger på kortere besøk. Tidligere kunne vi stille opp med gjesterom til alle sammen, men i år måtte vi gjøre noen andre tilpasninger. Dette rommet...


...så nemlig sånn ut etter at vi hadde revet vegger i januar. Etter den tid har det også fungert som materiallager for 60 kvm med panel, og ikke minst lager for en masse møbler vi ikke hadde noen andre steder å gjøre av.


Nå i pinsa var det behov for sengeplass til mange, så da måtte vi bare gjøre det beste av det, og gjøre det som en gang skal bli vårt nye kjøkken om til soverom. Ser man godt etter, vil man se at restene av materiallageret ligger stabla under vinduet. Alle møblene er pent plassert rundt omkring i et noenlunde fornuftig mønster i forhold til hverandre.


Vi har satt fram og redd på to senger, og vaska bort det som måtte ha vært av sagflis og gammelt rivestøv. Rapportene fra gjestene tilsier at de sover godt, og det er jo bra. Dette var den gamle finstua da de vokste opp i huset, så jeg tror det var flere enn en som var litt spente på å se den igjen.


Som vanlig finner det sted en og annen ultra-intim trekkspillkonsert i løpet av pinsa. Det er dessverre bare én av musikantene igjen, men det betyr ikke at kvaliteten på opplevelsene er forringet.

6 kommentarer:

 1. Hvis musikken og den svake latteren i bakgrunnen er bevis for hyggenivået denne helgen så er jeg nesten litt misunnelig. Stor stemning tyder det på. Fantastisk hyggelig med den tradisjonen deres.

  SvarSlett
 2. Ubeskrivelig koselig med disse gode pinsevennene dine! Tenk alle gode historier som dukker opp.

  Tenker de er glade for at huset blir tatt så godt vare på. Tipp topp, tommel opp.

  Svigerfar spiller torader, veldig koselig det :) Fin mandag ønskes

  SvarSlett
 3. Siden vi også har gammelt hus hender det at vi må tilby slike overnattingsrom her også. Gjestene sover stort sett godt uansett og de kommer stadig tilbake, noen i ukevis i slengen. Tror ikke alle gjester er så nøye på det og når de får sove i finstua attpå må det vel bli bra. Veldig hyggelig å få lese om framgangen i huset deres.
  Camilla i Harstad

  SvarSlett
 4. Der det er hjerterom , er det husrom :) Fin ny uke til deg ! Klem

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig kommentar :) Var rart å se seg selv i Lev Landlig :) Håper de kan ta seg en tur til Lyngen også. Tror det kunne blitt en fin reportasje fra oldemors hus :)

  SvarSlett
 6. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...