søndag 25. januar 2015

Måtte bare se under


Da vi sa oss ferdig med rivinga i går var det fremdeles mye igjen, såklart. Vi hadde jo først og fremst tatt sikte på de to vinduene. Blant annet var taket i det innerste rommet dekket av malepapp. Jeg var som vanlig spent på hvordan det så ut under, så da jeg i ettermiddag var ferdig med å rydde etter gårsdagen klarte jeg ikke å la være å teste ut brekkjernet igjen.


Pappen hadde spor etter noe som ser ut som en vannskade, så det var jo litt spennende å se hvordan det så ut på baksida, selv om vi visste at paneltaket i naborommet var gjennomgående. Det kunne jo kanskje også være en eller annen estetisk grunn til at man i si tid hadde valgt å dekke denne delen med papp, sånt er jo også interessant å bringe på det rene.


Å fjerne taklistene gikk i grunnen fort, og så snart de var borte kom papptaket ned av seg sjøl. Jeg fikk lettere frysninger da det singla litt idet det begynte å røre på seg, men det viste seg å ikke være musebæsj som frykta, men gammel løs maling. Takpanelet under ser helt fint ut, med den originale malinga i en ubestemmelig farge intakt. Nå må vi bare sørge for å ikke skade det når vi tar ned tverrbjelken i taket.

9 kommentarer:

 1. det var et flott tak. dere fortjente det etter gulvfunnet for en stund siden.

  Hvis dette skal bli ei ny stue må dere vel åpne opp den gamle dør?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var godt å se at det var helt og pent. Vi planlegger faktisk å flytte kjøkkenet hit på sikt, for å få større og lysere kjøkken.

   Slett
 2. Akk, eg kjenner eg vert inspirert! Her er det hydronittplater (eller noko i den duren), mellom bjelkane i stove, gamlekjøken og i gongen. Og lister langs med platene. Har såå lyst til å rive dei ned, men det får vente. Alt kan ikkje gjerast på ein gong. Sidan eg bur åleine så har eg skjønt at det er lurt å avgrense oppussinga til 1-2 prosjekt i året. Så det einaste eg absolutt skal få gjort i år er å rive det fæle vegg-til-vegg-teppet i stova her som har lagt sidan 57 tenker eg. Og så ordne golv/legge golv, alt ettersom. Så får resten vere ein bonus! Hushelsing frå Eskeland! :-)

  SvarSlett
 3. Å jaa det kan fort bli litt for spennende å åpne opp og ta vekk i gammle hus . Her har vi både rotter , og råte hehe. Fin ny uke til deg ! Klem

  SvarSlett
 4. Dette lover virkelig bra for restaureringa av rommet.
  Gammel panel er fint.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 5. Flinke dere!! Og så bra at taket var intakt og så flott som det er! Fin uke til deg :-)

  SvarSlett
 6. Heldige dere! Håper alt er like fint når vi fortsetter å rive her. Og så sparer man så mange penger på oppussing når det "kun" er maling som trengs. Husker ikke hvor, men jeg var borti noen som forsiktig skulle fjerne noe listverk. De dro litt ut med et brekkjern og brukte så trekiler litt etter litt. Da gikk det fint med både list og vegg. Kanskje det kunne fungere her?
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes ut som et godt tips, takk for det! (",)

   Slett
 7. Den spenninga kjenner jeg godt igjen. Vi gjorde tilsvarende på loftet i 2 etg. Vi har ikke rukket å komme så langt med det enda så det står fortsatt sånn Halve rommet med panel i tak og på vegger og den andre halvparten med malerpapp og "fattigmannspanel" Men vi kommer jo dit også en vakker dag :) Ha en strålende dag.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...