søndag 18. januar 2015

Kor e hammarn, Edvard?


Vi har tatt ut rammene i to nye vindu denne helga, og det føles etterhvert som huset kan være et passende illustrasjonsbilde til "Kor e hammarn, Edvard". På østveggen er det bare tre av sju vinduer som er på plass.

Om et par uker satser vi på å kunne sette inn det siste vinduet på nordveggen. Da er en milepæl nådd: Den første veggen med bare gode vinduer. Det er vel snart 100 år siden sist.

Vi har funnet ut at det beste vernet mot været rett og slett er å dekke vindusåpninga med tjukk plast. Det bråker litt mer, men platene vi har brukt på noen steder er umulig å få helt tett uten ekstra tiltak for å hindre at sny blåser inn når været viser seg fra den sida. I andre etasje spiller litt ekstra bråk uansett ingen rolle siden vi ikke bruker den delen av huset noe særlig.

8 kommentarer:

 1. Maling av vinduer er vanligvis ikke noe problem her fordi vi har innervinduer. Men 5 av vinduene er sånn "nymotens" kobla, og vi må ta ut hele vinduet. Maling av disse vinduene står på årets liste, men vi venter til sommeren.

  Noen vinduer trenger reparasjon eller i verste fall utskifting, det må vi lage en plan på. Måtte dere bytte noe av karmen også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så langt har karmene sett bra ut, men ikke en av dem vi jobba med i går. Der hadde noen slått på ei plate i selve vinduskarmen, og når jeg fjerna den var det ikke noe pent syn som møtte meg. Så vi er forberedt på å måtte skifte ut et par-tre til sammen sånn som det ser ut per nå.

   Slett
 2. Alt blir så fint når dere blir ferdige...ha en fin dag.... :)

  SvarSlett
 3. Det blir flott ! Fin søndag til deg ! Klem

  SvarSlett
 4. Gøy å se hele huset utenifra, det må være ganske stort?! Tenk så fantastisk når dere er helt ferdige med alle vinduene, dere gjør en fantastisk jobb. Klem Pam

  SvarSlett
  Svar
  1. Huset er ca 110 kvm i grunnflate, så til sammen har vi omlag 220 kvm å boltre oss på. Men til daglig bruker vi bare ca 70 kvm, resten av huset er for kaldt og i dårlig stand til daglig bruk. Ikke trenger vi mer heller, egentlig. (",)

   Slett
 5. Du har i allefall et fantastisk hus og jeg skjønner godt at dere ønsker å sette det i stand, men akk og akk så mye jobb. Selv er jeg vokst opp i et hus fra 1750 og meste parten av min tidlige barndom hadde vi plass foran vinduene på soverommet!! Så dette høres kjent ut. Men det blir jo så fint :-) Så snart: kain han Edvardt ta me sæ hammarn og fær - med uforettet sak :-)

  SvarSlett
 6. å lykke
  så gøy
  herlig hus dere har
  grønnfargen var lekker
  kos dere
  klem Eli:)

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...