onsdag 7. januar 2015

Fjortende dag jul


En dag på etterskudd er jula pakka ned og juletreet båret ut av huset. Meninga var å gjøre det i går, altså trettende dag jul, men det var det ikke tid til. På slutten av dagen fikk jeg imidlertid tid til å lese noen nettaviser. Der var det en velkjent - og såvidt jeg vet flink - interiørekspert (avisens tittel) som hevdet at han lot seg provosere av folk som ikke rydda bort jula før nyttår. Han mente til og med at de av oss som ikke gjorde det rett og slett var late.

Jeg lot meg et øyeblikk provosere sjøl. Av den godeste eksperten. Hørt sånt, da! Det er da t-r-a-d-i-s-j-o-n (følte at forklaringa hadde behov for å staves høyt og tydelig) å ha jul til trettende eller tyvende dag jul. Ikke latskap. Jobben må jo gjøres før eller siden uansett, så det innebærer ikke akkurat mindre arbeid om man venter.

Hvis denne interiøreksperten lover å være mer raus med oss andre, så skal jeg love å ikke la meg provosere av at han (etter mitt syn) opptrer litt ignorant og kaster ut jula for tidlig.

4 kommentarer:

 1. Ja, han mangler kunnskap om tradisjoner og historie.

  SvarSlett
 2. Gir blaffen i hva den såkalte "eksperten" måtte mene. Her er alt ryddet bort bortsett fra kvernkall og Juletre. Kvernkallen er så koselig og treet det flotteste vi har hatt noensinne. Vanligvis ryker alt innen 3. Januar (fordi jeg er lei) men i år hadde jeg bestemt meg får å ta treet 20. dag jul - den 13. januar, men så røk det ene lyssettet i går kveld, og da kan vi likegodt pakke det ned synes jeg :). Kanskje jeg venter til imorgen likevel...bare for å irritere "den flinke interiøreksperten" he he ;). Pam

  SvarSlett
 3. Æ bryr mæ ikkje!! Ingen skal fortelle meg når jeg skal ta ut jula. Om det så er på 1. juledag (veldig lite sannsynlig) eller 1. februar. Når jeg vokste opp bodde jeg på en stor gammel går, der det i allefall mine første år var både kaldt og mørkt. Da var juletreet helt fantastisk og ha i huset. Og jeg fikk til og med av og til foreldrene mine med på å la det stå til bursdagen min i slutten av februar!!! Etter uker med tidvis sprengfyring i det gamle huset, var treet selvfølgelig da ganske minimalistisk!! Men jeg er nøye opplyst fra mamma om hva som egentlig var tradisjon som var 13. dag eller 20. dag og det sitter som spikret. Ønsker deg en strålende fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Disse ekspertene er vel bare ute etter å selge mer pynt og stash til ulike høytider, så de mener
  vel at vi skal kjøpe hauger og lass av annen pynt til Nyttår enn Jula. Det gidder ikke jeg. Drit i han eksperten og kjør din greie. Her er juletreet ute, men "nisser og dverger" sitter å ser på meg enda. Skal få pakket de ned i morgen håper jeg...
  Klem fra Marit

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...