fredag 30. januar 2015

Blod på tann / Rivejobben fortsetter


Akkurat nå er det jo egentlig vinduer vi først og fremst har fokus på, men når vi alt hadde kommet så godt i gang så var det jo like greit å fortsette rivejobben. Vi starta med å rive resten av deleveggen, og ta ut døra. Den hører nok ikke originalt til huset, for opprinnelig har den vært ca 20 cm kortere. For å få den høyere er det satt på en bordbit øverst og nederst.


Litt overraskende viste det seg at kortveggen mot yttersida (ses såvidt til høyre her) ikke hadde panel, så vi bestemte oss for å la den stå inntil videre. Det var egentlig litt skuffende, men samtidig har det sine fordeler. Ettersom dette er værveggen gir det oss mulighet til å isolere skikkelig uten å være nødt til å tenke på å skade original panel.


Veggen inn mot spiskammerset derimot, hadde panel. Her er malinga i ganske dårlig stand, det kan se ut som at det skyldes at det har vært lakk eller noe sånt under før malinga er påført. Ikke så farlig egentlig, siden vi uansett må male på nytt, men det krever jo litt mer arbeid.


Den siste veggen er inn mot stua vår. Her visste vi at det i si tid har vært ei dør, men vi har ikke klart å lytte oss fram til hvor den kan ha vært. Litt spenning igjen der, altså.


Cirka midtveis på veggen dukka det opp ett hull, men det blei ganske raskt klart at det ikke var noe dørblad igjen der, kun en karm.


Døråpninga var plassert temmelig midt på veggen. Skulle vi åpna opp der i dag ville vi truffet ganske langt inn på pianoet som står vegg i vegg. Etterhvert oppdaga vi at panelet på veggen ikke var det samme som på de andre veggene, men derimot det samme som i taket. Fargen var imidlertid den samme, så det er mulig at det var et tilfelle av "man tager hva man haver".


Veggen ned mot sjøen ser nå sånn ut, og man får skikkelig storsal-følelse når man kommer inn i rommet. Når alle vinduene er på plass igjen kommer det til å bli skikkelig bra med dagslys her.

10 kommentarer:

 1. Kjempespennende og jeg blir rent misunnelig her. Det kommer til å bli et nydelig rom når det blir ferdig. Skjønner godt at dere ikke har tålmodighet til å vente med å rive ferdig.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 2. Her kommer det til å bli kjempefint etterhvert.
  Skikkelig godt med lys med tre vinduer. Gøy at vi får lov
  å følge med dere videre. Gleder meg til sluttresultatet.
  Alltid spennende å se hva man finner under de nyere lagene i et hus.
  Ønsker deg en riktig god helg.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Rene oppdagelsesferden! Spennende! Skal dere prøve gjenskape originalfargen når dere maler? Gamlehuset her er veldig preget av "man tager hva man haver". Heldigvis er to store rom bevart originalt med tykke gamle tømmervegger. Svigerfar jobbet på søppelfyllinga i sin tid og var en skikkelig skrotnisse. Det synes i ene halvdelen av huset. God helg til dere, klem Pam :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fargen er veldig fin, så det ønsker vi å gjøre. Har fått flere tips om fargenavn og -koder allerede fra hjelpsomme lesere.

   Slett
 4. Herleg å følge med på! Den eine panelveggen med dårlig maling hadde ein nydeleg farge, i alle fall på bilete! Men det må jo malast over uansett ja, sånn er no det. Kjem dåke til å skifte ut vindauga også eller? Det gjorde eg her, det luraste eg har gjort. Det gjorde godt for innevarmen! :-)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har i første omgang tenkt å bevare de vinduene vi kan. Har god erfaring med varevinduer. Men på værveggen mangler det originale vinduer, så der blir det nytt uansett. (",)

   Slett
 5. Så herlig spennende og for et fantastisk rom dette må bli med utsikt mot havet og med store vindu!! :-) Ønsker deg en fin uke :-)

  SvarSlett
 6. Å DETTE ER GØY
  TENK Å GÅ PÅ SKATTEJAKT
  I EGEN HEIM
  TAKK FOR DU DELER
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 7. Jeg har en mistanke om at panelen på den ene veggen først var behandlet med linolje før den senere ble malt med en maling som reagerte med linoljen. Vi vasket veggene med husvask + skylling. Deretter heftgrunn og 2 strøk halvblank oljemaling. Det har gått veldig bra.

  Dette kommer til å bli et supert rom. Jeg klør i fingrene etter å lage en skisse til kjøkkeninnredning.

  SvarSlett
 8. Nå har jeg lest bloggen din fra første innlegg! Spennende historie, hus og prosjekt!

  Vi er i gang med min mors barndomshjem, huset er bygget på 1800-tallet. Det er mye å ta tak i og vi er veldig på leit etter gode tips og her hos deg har vi funnet mange svar. Mørkeloftet ditt høres forresten ut som litt av et skattkammer, skulle gjerne hatt en tur opp dit ;)

  Ha en fin kveld og lykke til videre med renovering av storstua

  Vi følger med videre

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...