mandag 5. januar 2015

Maletape bannlyst


I dag var det på igjen både med vanlig jobb og med Det Store Vindusprosjektet. Den nye fagmannen vår jobber i et hurtigere tempo enn vi klarer sjøl for tida, så vi henger litt etter. Linoljemalinga tørker ikke akkurat med lynets hastighet, så litt av tida går rett og slett med til - nærmest - å se maling tørke.


Vi er veldig fornøyd med den jobben vi nå ser blir gjort. Vi er ikke proffer på feltet sjøl, men ser i alle fall når det estetiske overgår forventningene. I tillegg har vi lært mye nytt. For eksempel om kitting. Her er kittet lagt litt lengre ut på innsida av vinduet enn på utsida. Dermed synes det ikke innenfra at man maler en millimeter utenfor kittet på utsida.


Den lille millimeteren utenfor kittet er selvsagt for at det ikke skal komme vann til. Ettersom jeg ikke er så veldig proffesjonell med penselen krever det litt konsentrasjon for å få det pent til. Men vi har fått streng beskjed om ikke å bruke maletape. Det vil nemlig skape en liten kant på malinga som vann kan legge seg på, og etterhvert trenge gjennom. Så det så.

5 kommentarer:

 1. Så flinke dere er!!! Gleder meg til å se mer. Vi starter renoveringen av vårt gamle hus til våren, men dessverre er alle de gamle vinduene i det ene huset fjernet, med unntak av ett og erstattet med vinduer fra 50-tallet. Men heldigvis er det mye annet originalt i huset.
  Huset deres er så flott og det er en fryd å følge deg på bloggen, all honnør :-)

  SvarSlett
 2. Og min lærdom med maleteip er jo at konsentrasjonen du må bruke for å få det milimeterrett, og all den tiden, tar fort mer tid enn å male på frihånd.. :P må male masse vinduer jeg også, men venter til jeg har verksted på plass...

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er! Skikkelig pirkearbeid. Så fantastisk flott at dere gjør dette og ikke tar den lettvinte løsningen og setter inn kopier. Halve gamlehuset har originale vinduer, resten ble erstattet på syttitallet en gang. Trist. Pam

  SvarSlett
 4. jeg er så imponert når noen skriver at de bruker linoljemaling. Vi malte spisestua med det i første omgang. I tillegg til at det faktisk aldri ble helt tørt var jeg ikke fornøyd med utseende.

  Så hva slags maling bruker dere? Hvor fort kan dere ta neste strøk? Blir hvit helt hvit?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kun malt med linoljemaling utendørs før, der vi har hatt ganske god tid mellom strøkene. Det tørker gruelig sakte, men denne gangen synes jeg det har herdet bedre enn forrige gang jeg malte en vinduskarm. Jeg vet ikke hvorfor, det er samme type maling. Det står 3 - 4 dager på spannet, men jeg synes det virker som det må stå minst ei uke før det er klart for neste strøk.

   Vi bruker Jotun. Det er det vi får tak i her, men jeg tror at de største puritanerne helst anbefaler andre typer. Jeg vet ikke om det hvite blir helt hvitt (denne malinga er brukket litt), men det er nesten sånn at jeg ikke tror det fordi linoljen i seg sjøl er så gul som den er.

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...