mandag 2. desember 2013

1. mandag i advent


Det blei ikke tent lys her i huset i går, men nå er adventstida i gang også her i huset. Vi finner sagflis overalt, og jeg synes det står ting uansett hvor jeg snur meg (skrumaskiner på lading, malingsspann, baderomsartikler på midlertidig tilholdssted osv. osv osv.), men det får ikke hjelpe.

I år er det en ny vri på stjernene. De har fått følge av fire iittala-lysestaker. Slike har det vært store mengder av i de fleste hjem her i området, det var nemlig ikke uvanlig å ta den forholdsvis korte turen over til Finland for å handle kjøtt, filleryen (!) og forskjellig mikk-makk hos den lokale kjøpmannen på den andre sida grensa. Så mye billigere var kjøttvarer en gang i tida at kjøttunger var et begrep her i området. Fremdeles tar vi turen over i ny og ne, men disse lysestakene har visst gått ut av sortimentet.

8 kommentarer:

 1. Det var flott å bruke Ittala-stakene på denne måten. Hvis det er Festivo så lages de fortsatt i 8 ulike høyder.

  SvarSlett
 2. Det var en nydelig adventsstake. Iittala lysestakene er jo nesten stil-ikoner de.
  Kjempefine stjerner du har laget også.
  Ønsker deg en flott førjulstid.
  Vennlig hilsen Marit

  SvarSlett
 3. Koselig bilde. :))

  SvarSlett
 4. Dette høres ut som en beskrivelse av hverdagen her på Bergheim. Vi har det akkurat lik ens. Sånne lysestaker husker jeg både min mor og bestemor hadde. Før i tia fikk kundene julegave fra "kopen" eller samvirkelaget som man sa den gangen. Og et år var sånne lysestaker en slik gave. Artig gjensyn ;) Kos deg i sagflisa, det er ikke annet å gjøre.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Sånne lysestaker har jeg hatt, men de har "gått ut av sortimentet" også her i huset! Men fint å se hvordan de kan brukes med en liten dasj kreativitet! God advent!

  Klem Cathrine 😊

  SvarSlett
 6. Så fin adventstaken var! Skikkelig kreativt!
  Den grønnfargen vi maler på soverommet er kjøpt som "Skog1", linoljemaling fra Enetorpets Färg, så jeg har dessverre ikke fargekoden på den.
  Ha en fortsatt fin adventshelg :-)

  Mona

  SvarSlett
 7. Det var et flott adventslysfat, likte det virkelig godt. Skjønner hva du mener med ting overalt midlertidig. Her er det sånn oppe i andreetasje. En kompressor i loftsstua, panel, spiker, isolasjon, stabler med kasser og møbler som venter på å få kommer på plass. Sukk, man blir litt lei iblant, men ting tar tid :-). Klem Pam

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...