mandag 25. mai 2020

Verdens minste kjøkkenhage


For første gang i mi tid her på gården, kanskje for første gang i gårdens historie, tenkte jeg at jeg skulle dyrke litt gulrot. Jeg begynte jo å rydde bak hagegjerdet her tidligere i mai, blant annet for å gjøre plass til ei plantekasse eller to. Siden jeg synes gjenbruk er en god idé har jeg fått tak i noen velbrukte pallekarmer fra en skrotnisse (i ordets beste forstand) som vi kjenner.


Siden jeg derimot ikke synes plast er noen god idé har jeg lagt ei gammel pappeske (faktisk den hyllekonsollene kom i) i bunnen. Alt av tape er fjerna. Resten blir før eller sida til jord, men ikke før alt som kunne tenkes å vokse opp av ugras har mista livsgnisten.


Jorda i den omtalte kompostdungen bortpå eiendommen viste seg å holde utmerket kvalitet, og står ikke noe tilbake for den plantejorda vi har kjøpt i år. Det kjøpet kunne vi nok spart oss. 


Jeg hadde lyst på en viss høyde på gulrotsenga, så derfor satte jeg to pallekarmer oppå hverandre. Det betydde selvsagt flere turer med trillebåra att og fram, men med litt flaks blir gulrøttene så lange at dette kommer til å lønne seg.


Nå er gulrøttene sådd. Det blei også plass til noen rader med ruccola-salat. Det har det garantert aldri blitt dyrka her før. Nå er jeg spent på når tid alt spirer.

6 kommentarer:

 1. Selvdyrkede gulrøtter minner meg om min barndoms skolehager. Søstrene mine hadde skolehage, jeg takket nei, for jeg tenkte mor hadde nok med de to. Det ble tross alt hun som måtte ta det meste av arbeidet. Men jeg var med på luking og tynning av gulrøtter. Å dra opp ei selvdyrka gulrot, tørke av jorda på gresset og spise den der og da, det var godt! Lykke til! Håper du får mange gode gulrøtter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gulrot gir mange barndomsminner for meg også, og jeg gleder meg til de vokser seg såpass store at vi kan testsmake. :-)

   Slett
 2. Fantastisk hageseng :-) plantekasse ... lykke til med gulrøtter og rakett.
  Hagen på et så flott sted er ikke så ille hvis det fortsatt er litt snø på fjellet. Jeg er begeistret over det vakre landskapet.
  Varm hilsen til deg. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig hilsen. :-) Vi har fine omgivelser her, ingen tvil om det.

   Slett
 3. Så smart, skulle gjerne plantet gulrøtter, men kanskje det er for sent? Ha en flott dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke det er for sent, så lenge det sås før St. Hans. Lykke til. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...