onsdag 6. mai 2020

Hageredskaper av dimensjoner


Da jeg overtok huset for over 15 år sida var det et stort og kritisk problem på forsida. Her sto nemlig jordlaget så høyt at det delvis dekket panelet på husveggen, med de skadene det medførte. Derfor blei det gjort en ganske stor jobb med å fjerne masser for å senke terrenget. Den jobben som derimot ikke blei gjort var å rydde opp og pynte etterpå, og derfor har det vært en temmelig midlertidig tilstand her i alle de årene som har gått.


På en plutselig innskytelse den 28. april fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe med saken, og tok kontakt med en lokal entreprenør. Jeg må ha sittet under ei heldig stjerne akkurat da, for han kunne faktisk komme allerede denne uka. Dermed var det bare å bruke godværet 1. mai til å løfte bort de små hellene som var lagt ut som en midlertidig gangsone.


Opprinnelig lå det noen kjempestore heller foran trappa, som det er ganske utrolig at noen kun med manuelt arbeid har klart å få på plass. De blei løfta opp på kanten mellom huset og hovedveien den forrige gangen store maskiner gjorde en jobb, og har siden nådd å bli tildels mosegrodd.


I dag har det vært artig å sitte på hjemmekontoret (altså ved kjøkkenbordet) og se på at de svære kolossene har blitt løfta tilbake ned til huset. Jeg ser ikke for meg at vi skulle fulgt mine forfedres eksempel og lagt dem på plass sjøl kun ved hjelp av egne muskler og spett.


Resultatet av arbeidet er at alle de store hellene nå er lagt ned, og så skal vi sjøl fylle på med de små som er lagt til side. Deretter kan vi så plenfrø og plante stauder igjen. Akkurat i dag var det et skikkelig sølevær og vanskelig å se for seg hvordan det blir til slutt, men det ser likevel lovende ut. 

4 kommentarer:

 1. Så gullgodt å få på plass disse flotte steinene igjen, blir kjempefint 😃

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det var forsåvidt på høy tid. Heldigvis råtner ikke stein. :)

   Slett
 2. Så deilig å få gjort sånt arbeid som bare har ligget på vent. Selv har vi gått løs på en skråning som har ventet på planter og pynting siden en mur delvis raste ut etter at en nedgravd oljetank ble fjernet for noen år siden. Det har ført med seg en del arbeid som har tatt tid. Håper å bli ferdige denne sommeren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til. Når man først kommer i gang går det ofte mye raskere enn mann trodde, det er i alle fall mi erfaring. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...