lørdag 9. mai 2020

Ny hage - stein for stein


Fredag ettermiddag hev vi oss til og fortsatte jobben som gravemaskinen hadde starta så fint. Vi henta fram jernrive og spade og begynte å legge puslespill med de mindre hellene vi har hatt på lager. Målet var en 80 - 100 cm bred vandring langs forsida av huset, og litt smalere videre fram mot leilighetsinngangen.


Vi synes det passer best til huset med et ikke altfor striglet uttrykk. Det må være litt uhøytidelig, i tråd med at steinen som er brukt er av litt ulik type, høyst ulik fasong og henta i nærområdet. Alt i alt ser det ut som vi har lyktes. Det endelige svaret får vi nok ikke før gresset er grodd igjen.


Noe av det jeg er mest fornøyd med er at denne store, kvadratiske hella blei lagt på plass foran inngangsdøra. Det er helt utrolig at min tippoldefar med håndmakt har klart å få den på plass i si tid. I alle fall hvis jeg skal tro på det bestemor har fortalt, hun sa at de blei henta ned fra lia kun ved hjelp av spett.


I dag bygde vi videre med en forbindelse bort til leilighetsinngangen. I tillegg skal vi fortsette i motsatt retning, bortover til vedskjåen. Alt i alt blir mange små løft til slutt til et stort løft for tomta. 

4 kommentarer:

 1. Å så fint dette bei Maria
  gleder meg til fortsettelsen
  klemmer i fleng fra Meg:)

  SvarSlett
 2. Det er sånne skifersteiner jeg drømmer om. Nydelige steiner og flott arbeid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Nå som det har satt seg litt mer og støvet er kosta helt bort ser det veldig bra ut. Blir flott når plenen gror til. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...