mandag 18. mai 2020

Ny hylle av gammelt golv


Da vi tok opp golvet i kontor-/soveromsdelen av huset satt vi igjen med endel golvplanker som vi tok vare på. Uansett ville det ikke vært nok til å legge tilbake i ett av de nye rommene, men de kan brukes andre steder og til andre ting. En av dem har vi brukt til å lage ei ny hylle til kontoret.


Jeg har lenge sett for meg omtrent hvordan hylla jeg ville ha på veggen skulle se ut. Problemet var bare at ei sånn hylle ikke finnes i handel. Da begynte jeg i stedet å tenke på hvordan vi kunne lage hylle sjøl. Løsninga blei å kjøpe hyllekonsoller fra C*** O*****, og sage til selve hylleplatene av en av de gamle golvplankene. Bortsett fra å vaske dem, og fjerne fjæra på den sida som vender ut i rommet, har vi ikke gjort andre moderasjoner.


Den gamle malinga er intakt, til og med med gamle malingsflekker. Endestykket som vi brukte på den nederste hylla viser også den første fargen golvet blei malt med, en slags brun. På ett eller annet tidspunkt har det blitt malt med grått. Fargen er veldig spesiell, og vi lurer på om det kan være den standardiserte blågrå fargen som den tyske okkupasjonsmakten var kjent for å bruke. Vi vet jo at huset var okkupert på slutten av krigen, så det er slett ikke usannsynlig at det er brukt maling fra den tida enkelte steder. 

4 kommentarer:

 1. Så dekorative og kreative hyller fulle av historie! Den hvite salmeboka i etui ser akkurat slik ut som den jeg fikk til konfirmasjon i 1968! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint å kunne ta vare på historien på denne måten. :) Den kvite salmeboka fikk jeg også i konfirmasjonsgave hos farmor i 1991.

   Slett
 2. Veldig tøft å bruke gamle gulvbord på denne måten. Visste ikke at det fantes så fine hylleknekter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, blei fornøyd sjøl også. Hylleknektene var veldig smekre og fine, glad de hadde slike på CO.

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...