søndag 30. september 2018

Kontorarbeid


Etter mange uker på farten, hadde vi endelig ei hjemmehelg samtidig, og kunne gjøre litt arbeid på huset igjen. Målet for helga var å sette opp panel på den nye veggen mellom kontoret og soverommet.  Siden vi i løpet av de siste åra har blitt nærmest eksperter på innvendig paneling, hadde vi ikke bedt innleiesnekkeren om å gjøre dette. 


Det var snakk om å panele to vegger, resten har det originale panelet i god behold. Og sjelden har det vel gått så greit å gjøre en jobb: Veggen var ferdig kubba med spikerslag i alle retninger, og panelet var fint og tørt og ferdig saga opp i ferdige lengder. Det var opprinnelig gjort klart til ett av soverommene oppe, men passa heldigvis like godt til kontoret.


Neste trinn blir å vaske ned de to veggene med originalt panel skikkelig, det tviler jeg på er gjort de siste 50-60 åra. I tillegg må alle kvistene på det nye panelet forsegles med schellakk. Deretter kan malepenselen hentes fram sammen med boksen med en helt ny farge jeg er veldig spent på. Meninga er at den skal likne mest mulig på den originale, så det blir spennende å se.


Etterpå må vi tilpasse taklister på den nye deleveggen, slik at det ser ut som det alltid har vært sånn som dette. Det tror jeg skal gå greit. Det er absolutt null isolasjon i taket, plankene man ser er golvet i det gule soverommet over. Vi har bestemt oss for å beholde det sånn. Estetikken trumfet alle motforestillinger.

8 kommentarer:

 1. Hei på deg søte Maria :)
  godt å ha litt pøuse
  blir lettere å holde på da :)
  flinkinger
  klemmer i fleng fra Eli:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har nok rett, pauser er viktig for motivasjonen. :-)

   Slett
 2. Så flott at dere kan beholde det gamle taket/gulvet. Det ville vært synd å skjule taksperrene bak panel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er veldig glad for det. Ellers i huset er taksperrene stor sett skjult, så det er fint å ha noen rom der de er synlige. :-)

   Slett
 3. Så flinke dere er, litt av en jobb..
  Ha en fin dag,

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ida. Vi jobber litt nå og litt da, så slipper vi å bli altfor lei. :-)

   Slett
 4. Det blir så bra, jeg kjenner det iler i meg av glede for det flotte arbeidet dere gjør! Og så gleder jeg meg veldig til å se originalfargen på veggene

  SvarSlett
  Svar
  1. Har studert nærmere, og faktisk ser det ut som det opprinnelig har vært brunt som har blitt malt over med en lysere sandaktig farge seinere. Det blir nok ikke brunt når jeg maler...

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...