onsdag 19. september 2018

Hvorfor grønt?


Jeg har bestemt meg for å skifte farger på huset. Da jeg malte for mange år sida, falt valget på to ulike gråfarger. Forsåvidt fint, men i takt med at landet er i ferd med å bli helgrått har tanken om å gjenintrodusere grønt på paletten modnet. Det er nemlig ikke en helt ny farge for dette huset.


Som den gamle midtstokken mellom disse to rammene avslører, har grønt vært brukt tidligere også. Da jeg overtok huset var alle rammene blå, men under den blå var det grønt. Jeg er litt usikker på hvilken farge staffasjen har hatt. Det er ikke så lett å se på de gamle bildene. Nå er imidlertid valget tatt om at rammene skal være kvite, så da blir det grønn staffasje.


For andre gang har jeg blanda farge sjøl for å få en passe lys farge. Egentlig tror jeg at jeg burde hatt en annen grønnfarge som utgangspunkt, men det var denne jeg hadde. Den nye fargen blei ikke helt lik den opprinnelige, men resultatet blei likevel fint når det kom opp på veggen. Blandingsforholdet er enkelt: 50 % bladgrønt og 50 % kvitt.


Vi malte alt ferdig før det blei satt opp av snekkeren vår. Som nevnt tidligere er staffasjen en ganske nøyaktig kopi av den originale, og jeg er veldig fornøyd med både grønnfargen og utførelsen.

6 kommentarer:

 1. Den grønnfargen virker som den har vært veldig vanlig tidligere, har en hytte på fjellet som er fra 50-tallet, der er samme fargen brukt både inne og ute, og det samme med en annen hytte vi disponerer fra samme tid. Fint å trekke frem igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar. :) Jeg tror også den har vært ganske vanlig, og synes det er fint å bruke farger som passer til den tidsperioden huset er bygget.

   Slett
 2. Veldig fin grønnfarge! Lurte på hva den het og nå vet jeg det. Allbäck er så lett å male med.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. :-) Akkurat denne har ikke noe navn, men har som du så utspring fra bladgrønt. Vurderte om jeg skulle døpe den Seljeblad eller noe sånt. :-)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...