søndag 16. september 2018

Sørveggen - før og etter


Jeg lovte noen før- og etter-bilder av sørveggen, og starter med et etter-bilde fra en annen vinkel enn det jeg la ut sist. Som sagt er jeg veldig fornøyd med resultatet. Også snekkeren kommenterte at han syntes det var artig å ta ned stillaset og få se resultatet skikkelig.


På dette bildet av mine oldeforeldre med familie, som antakelig er tatt på slutten av 30-tallet, kan man se sørveggen slik den opprinnelig så ut. Den er panelt, men hva den er satt inn med er jeg usikker på. Ut fra et eldre postkort der huset vises, kan det se ut som den eneste veggen som var kvitmalt opprinnelig, var veggen mot sjøen. Det var ikke et ukjent fenomen på den tida. 


Dette bildet tror jeg er tatt på begynnelsen av 60-tallet. Her ser man tydelig at det opprinnelig var seks vinduer her, og ingen dør. Til sammenlikning fra bildet over, er vindusrammene malt i en mørkere farge, mens selve veggen og staffasjen er i ferd med å bli kvit. Det opprinnelige panelet synes tydelig.


Da jeg overtok huset, så det sånn ut. Antakelig hadde det vært helt nødvendig å skifte kledning på grunn av lekkasjer rundt noen av vinduene på et eller annet tidspunkt. Da valgte man stående kledning. Fire av vinduene er kledd igjen. Ett av dem er erstatta av døra opp til leiligheta, og de to siste er erstatta med mer moderne slagvindu fra 60-tallet. Fra denne vinkelen ser huset faktisk mer ut som et gjenreisniingshus enn et hus fra tidlig 1900-tall, slår det meg.


Allerede for to år sida skifta vi ut vinduene til to som passa litt bedre sammen med resten av huset, og etterhvert blei også døra skifta til ei mer solid ytterdør, men i samme stil. Sammen med den nye kledninga blei det ei veldig stor forandring fra bildet over, og ei forandring et langt steg i riktig retning igjen.

4 kommentarer:

 1. Sånne sammenligninger er lurt. De viser at jobben var verdt både arbeid og penger.

  SvarSlett
 2. Elsker før og etterbilder og her har du jo til og med de aller første tatt av huset! Gøy!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig artig at disse bildene finnes. De gir mye informasjon som jeg er interessert i. :-)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...