søndag 7. oktober 2018

Taklisting som i gamle dager


Som jeg skrev sist, var neste punkt på arbeidslista å få lista oppunder taket på kontoret. Som bildet viser, er utgangspunktet ikke spesielt beint (veggen er i vater), men det er vi heller ikke vant til at noe er her i huset.


Siden dette en gang har vært et mye større rom som er oppdelt med lettvegger, er det ikke helt symmetrisk i taket. Den siste bjelken er bare omlag 20 cm fra veggen. Det gjør jo for såvidt ikke så mye, sjøl om det nok hadde vært aller penest dersom det var likt på begge sider av rommet.


Listverket øverst er bygget opp av tre deler: ei glattlist som er 2,5 x 12 cm, og to hulkillister over og under. Ettersom vi ofte er prisgitt de lokale materialforhandlerne til sånne småting, var det ikke mulig å finne helt eksakte dimensjoner. Glattlista har riktig bredde, men er 0,4 cm tynnere. Det synes ikke noe særlig i seg sjøl.


Det som imidlertid kommer til å synes, er at dimensjonene på hulkillistene er tilsvarende smalere. Siden vi tar vare på de gamle på ytterveggene, blir det en synlig overgang i hjørnet. Det får vi bare leve med, for ellers kommer det til å se helt likt ut. Helst skulle jeg hatt umalte hulkillister, men det er det veldig vanskelig å finne her omkring. Nå skal veggen males, og deretter setter vi på den lista som skal gå i hele rommets lengde under bjelkene.

4 kommentarer:

 1. Syns det er spennende at listverket er ulikt. Det viser bare at huset har hatt et langt liv gjennom ulike stilepoker. Og kompromisser må en inngå ellers kan det koste skjorta, har jeg lært 😖

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er enig med deg. Det er fint å vise at huset har vært gjennom ei utvikling. :-)

   Slett
 2. Vi valgte sånne taklister i de to rommene med synlige takbjelker. Det var helt naturlig på en måte. Tenkte ikke på at vi kunne avsluttet oppe og nede med avrunda list.

  Veldig gøy å se.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det passer bra med slike lister, og de avrunda listene oppe og nede tilfører det lille ekstra.

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...