tirsdag 14. august 2018

Arbeidet er i gang både ute og inne


For første gang på 12 år er det en snekker som faktisk får betalt for jobben sin her på gården. Betalt med penger, altså, ikke gratis middag eller noe sånt. Vi er endelig i gang med å skifte kledninga på sørveggen, og å rette opp golvet i boden i nordøstenden av første etasje. I går ettermiddag da jeg kom hjem fra jobb var stillaset satt opp, og all den stående panelen var revet. Øverst på veggen sitter en liten rest av det originale panelet. Tilstanden på veggen var omtrent som forventa. Vi visste jo fra før at det ikke var bare velstand hele veien, men i det minste er det tørt det som er avdekka nå, og ingen nye skader er avdekka.


Som en ekstra bonus oppdaga jeg utpå kvelden at også veggen mellom boden og kontoret var fjerna. Plutselig var det blitt et ganske stort rom med tre vinduer her, i stedet for de to små. Et lite hint om hvordan det må ha vært den gangen dette var ett rom, brukt som kjøkken av mine tippoldeforeldre om jeg ikke tar helt feil. Her inne lå min oldefar på likstrå i 1962, og det var også her det var Samvirkelag i noen år. Etterhvert skal sanda bort, og golvbjelkene restaureres før nytt golv bygges opp igjen. Spennende!

4 kommentarer:

 1. Så deilig å få en så stor jobb utført av andre. Håper dere har fått tak i en dyktig snekker. :-)
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne jobben er for stor til at vi påtar oss den sjøl. Hverdagen vår tilsier ikke at det er mulig uten å gå på en smell. :-)

   Slett
 2. Blir spennende å følge med, Maria.
  Ha en fin helg,

  Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er spennende for oss også, det kan dukke opp mange overraskelser i gamle hus. Vi har hatt ei strålende arbeidshelg. :-)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...