mandag 2. oktober 2017

På lista i oktober


Det gikk mer kvitmaling i taket på gulrommet enn jeg hadde tenkt, så da måtte jeg bestille mer før jeg kan blande blåfargen til kammerset i leiligheta. Det kan være ei gylden anledning til å få unna noen av småtingene som fyller lista over ting som burde vært gjort. For eksempel å få på plass disse dørvriderne. Det er straks et år siden jeg kjøpte dem, men motivasjonen til å få dem på plass var temmelig fraværende da de dukka opp i postkassa. Hvis jeg bare klarer å finne de små messingskruene jeg bestilte fra et annet sted samtidig, tenker jeg at de bør finne plassene sine i løpet av oktober. De gjør seg jo mye bedre på ei dør enn i ei eske.


På gulrommet er det to sånne plater midt på den ene langveggen, ei oppe under taket og ei på nede ved golvet. Det har såvidt jeg har skjønt stått en ovn der før i tida, og platene skjuler hull for pipeløp. Tipper den løsninga ikke hadde gått gjennom en branninspeksjon i dag. Nå som nesten alt det andre er gjort på dette rommet, hadde det vært greit å finne ei god løsning for å erstatte platene med noe annet som kanskje er litt penere. Det burde også være mulig å få til i oktober.


De tre vinduskarmene på nykjøkkenet hadde det også vært fint å få malt. Jeg har begynt med litt grunnarbeid som å pusse og tette sprekker og spikerhull, men så var det en av karmene som hadde rester av papp som burde vært fjerna først og da var det andre arbeidsoppgaver som lokka mer. Nå er de oppgavene gjort, så da er det egentlig ingenting å gjemme seg bak mer. Og selve malearbeidet går fort når man først kommer i gang, så det er absolutt innenfor rekkevidde i oktober.


En annen ting som burde vært gjort på det saktegående Prosjekt Nykjøkken er å rive de siste platene på veggene. Ett hjørne har blitt stående igjen, men det må jo tas det også før det er vits å begynne skrape- og malearbeidet på disse to veggene. Å rive disse platene er ikke så veldig fort gjort, de er nemlig spikra med omtrent én spiker for hver femte centimeter. Men oktober har 31 dager, så det burde være overkommelig. 

Sånn, da var det sagt. Nå må det også bli gjort.

8 kommentarer:

 1. Det er godt med en plan/liste. Etterhvert som punktene kan krysses ut stiger motivasjonen for å ta resten.
  Jeg planlegger et nytt selskap og må ha unna noe vindusvasking.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for min del fungerer lister akkurat sånn. Og så dokumenterer de at man faktisk får gjort ting, sjøl om det av og til kan føles som det går sakte framover.

   Slett
 2. Ser ut til å bli mye innevær fremover og en dag ekstra som oktober gir kan jo også være et pluss. Du har nok innendørsaktiviteter å velge blant. Og akkurat det der pappstyret og plater med ørtåførti spiker i kjenner vi oss godt igjen i - resten også i grunn ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. De skulle i alle fall være sikre på at ting holdt i gamle dager. (",)

   Slett
 3. Ja, sånn har vi det i vårt gamle hus også. Har et par firkanter med manglende panel grunnet ovn her også. Røret står fortsatt der, men det skal bort. Siden det ikke er så lett å skjøte inn nytt panel tenkte jeg å tapetsere firkantene. Trenger jo egentlig bare en liten prøve. Vet ikke om det passer hos deg da. Taket ble forresten veldig fint.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er slett ingen dum idé det der med tapet. Jeg skal lagre det i bakhodet i tilfelle plan A ikke blir så bra. (",)

   Slett
  2. Hei på deg : kommer med ett forslag jeg også :)
   hva med å flise der med tøffe fliser ,eller små vindu i toppen med fin vindusfolie og fliser nede...lykke til blir gøy å se hva du ender opp med:)

   Slett
  3. Det er mulig det blir ei ganske enkel og kjedelig løsning, ligger an til det akkurat nå... :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...