søndag 29. oktober 2017

Oppdrag Rive plater fullført


Også det siste punktet på arbeidslista for oktober er fullført. I dette hjørnet hadde vi ikke revet platene som dekka panelveggene. Litt av årsaken var alle ledningene, men etter å ha løsna dem forsiktig lot det seg gjøre å begynne den møysommelige jobben med å fjerne det som skulle bort.


Først rev jeg listverket som satt rundt døra og oppe i taket. Deretter rev jeg av malepappen som var strukket over platene. Det er ikke spesielt vanskelig, den kommer av i store flak uten mye motstand.


Deretter må man finne et høvelig angrepspunkt på de halvharde platene. Her i huset har de ikke spart på spikrene når de har satt dem opp, så det er både en omstendelig og støvete jobb. Men etterhvert finner man en teknikk som fungerer, og klarer å bende såpass på spikrene at de lar seg trekke ut før man tar vekk plata. Og hver plate som forsvinner fra huset er egentlig verdt ei lita feiring. Akkurat her venter vi med det, hjørnet viser seg nemlig å by på noen utfordringer på veien mot nytt kjøkken. Mer om det seinere.

8 kommentarer:

 1. Tenk så stolt din Oldermor
  ville blitt viss hun så alt dette<3
  ønsker flinke deg en ny fin uke
  klemmer i fleng
  fra Eli:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper det. Selv om hun nok i sin tid syntes at dette gamle huset var tungvindt og trasig, så håper jeg at hun hadde syntes at det vi gjør nå blir bra. :)

   Slett
 2. Vi har faktisk et rom som fortsatt har sponplater på. De ble malt i all hast rett før jul i 2006 og står sånn fortsatt. Det hadde vært lett å fjerne platene, men jeg er veldig usikker på hva som er under. Muligens to tømmervegger og et flott paneltak, men mer sannsynlig sånn som dere fant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Man vet jo dessverre nesten aldri helt sikkert, og noen ganger kan det nesten være best å la ting være som de er... :)

   Slett
 3. Bra jobba! Og seg du også jobber best med selskap av Roberts ;-)

  Gleder meg til fortsettelsen

  SvarSlett
 4. Litt av en jobb det der..
  Blir mange fine rom hos dere, likte blåfargen på panelet veldig godt,
  Klemmer, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en flott blåfarge som vi kommer til å beholde også når vi maler rommet opp igjen. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...