mandag 9. oktober 2017

Oppdrag Dørvridere godt i gang


Jeg vil si at jeg er godt i gang med den sjøltildelte arbeidslista for oktober. Jeg starta øverst, med dørvriderne. Til sammen hadde jeg fire liggende som skulle monteres opp, og en femte skulle flyttes fra loftet til kjøkkenet når disse var kommet på plass. Av disse er tre kommet på plass, med skruer og det hele.


De skulle erstatte disse litt mer moderne vriderne og skiltene fra 50- eller 60-tallet. De hadde kanskje vært verdt å beholde dersom huset hadde vært fra den stilperioden. Det er det jo absolutt ikke, så da var valget lett når det lot seg gjøre å finne gamle vridere av en av de typene som allerede er her i huset.


Malinga på baksida av akkurat denne døra viser i tillegg at den er blant de som antakelig har hatt akkurat en sånn type vrider før, og ikke en sånn med langskilt som det er noen av ellers i huset. Årsaken til at jeg ikke har fått på plass alle fire, og flytta den femte, er rett og slett at det viste seg at dimensjonen på hullet i låskassa på to av døra var for liten. Det var tydeligvis litt kraftigere dimensjoner på vriderpinnen før i tida, så den gikk ikke gjennom på to av dørene.


Ha ha, tenkte jeg, ikke noe problem. Jeg kom nemlig på at jeg hadde sett denne trekofferten med gamle låskasser på loftet. Dessverre viste det seg at alle de komplette kassene som lå her var av samme dimensjon som de som sto i dørene. Det ligger nok deler til minst ei låskasse av gammel versjon i kofferten, med unntak av akkurat den delen som trengs for at vriderpinnen skal få tak. Jeg må med andre ord pønske ut noe annet lurt.

8 kommentarer:

 1. arrrg så irriterende
  håper du finner ut av det
  flink deg
  ønsker deg ei fin ny uke
  klem Eli:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, nå har jeg fått to nyttige tips under her som jeg håper kan være løsninga. (",)

   Slett
 2. Vi har en butikk som selger låser her i byen og han sa man kunne få overganger eller nye pinner. Har ikke hatt bruk for det så langt, så jeg har ikke fått prøvd dette i praksis. Alle de gamle dørene her har heldigvis originalvridere. Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette må undersøkes, kanskje det er løsninga. Takk skal du ha. (",)

   Slett
 3. Så ergerlig, men en låsesmed har overganger, det er håp!

  Ble veldig mye finere med den gamle messingvrideren

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! (",) Det er mange nyttige ting som finnes som man ikke vet om, dette håper jeg kan være løsninga.

   Slett
 4. Hei igjen og tusen takk for koselige kommentarer. Ja, dette med dørhåndtak er ikke bare, bare. Vi har hatt samme problemet, men noen dører har de gamle håndtakene intakt heldigvis, så de skal fikses på å brukes om igjen. Der var låsekassene fortsatt i døra (de vi har ordnet). Finner du ikke er jo en plan B evt. å bruke kopier av gamle dørhåndtak, det er iallefall flott at dørene blir brukt i stedet for å kastes. Lykke til i jakten :) deler.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, det er ikke noe som haster kjempemye så jeg har litt tid til å finne ei løsning. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...