mandag 16. oktober 2017

Oppdrag Dekkoperasjon fullført


Jeg endte opp med den aller enkleste løsninga på plateproblemet på gulrommet, nemlig å bare male over dem. Jeg tok dem først ned, og hadde et håp om at hullene bak var såpass strømlinjeforma at det ville la seg gjøre å felle inn noen biter med panel på en ganske fin måte. Jeg ville nemlig huske at det så sånn ut da vi lurte bakom for noen år siden. Men det gjorde det ikke skulle det vise seg. Jeg glemte rett og slett å ta bilde av baksida, men fant i alle fall ut at jeg bare skulle male platene i samme farge som veggen inntil videre.


Og vurdert i forhold til utgangspunktet vil jeg jo påstå at de er atskillig mer diskrete øverst og nederst på den ene veggen nå, enn de var før. Alt i alt lever jeg godt med dette, det viser jo bare spor etter tidligere tiders bruk av rommet.


Forrige gang jeg svingte kosten på dette rommet var i 2015. Da var jeg ikke så erfaren i å åpne malingsspannene fra Ottoson, så det var vanskelig å få det helt lufttett når jeg satte lokket på plass igjen etter bruk. Etter å ha opplevd at et tilsvarende spann fra Allbäck med en drøy halvliter maling igjen var blitt helt ødelagt i kjelleren fra i fjor til i år på grunn av den samme problematikken med lokket, var jeg ganske skeptisk når jeg letta på lokket på denne.


Det var derfor en positiv opplevelse når lokket var vel av å se at det såg sånn ut under. Ei ganske tynn hinne låg som et beskyttenda lag over linoljen.


Den var det bare å løfte elegant av, og så var det bare å røre og røre og røre til olje og pigmenter var gjenforent i den fine solgule fargen som skulle dekke platene.


Mens jeg alt var i gang med kosmetiske tiltak, tok jeg fatt på disse sprekkene mellom panelbordene også. Som i taket har det også her vært kitt mellom, men noen plasser har det smuldret bort. Resultatet er svarte tomrom her og der, som skjemmer den ellers fine veggen litt.


Nok en gang var det liniljekittet fra C*** O****n som var redninga. Det var veldig godt egna til disse sprekkene. Jeg rulla en liten klump mellom fingrene, og trakk den ut i sprekkene med pekefingeren min. Den passa helt perfekt til å forme buen i sprekkene slik at det ikke kunne ses at den var reparert.


Dette er samme område på veggen etter kitting og maling. Ganske mye bedre, spør du meg.

6 kommentarer:

 1. Det ble jo veldig bra det. Syns og det er greit at gamle bruksspor bevares. Når det gjelder å unngå snerk på malinga har jeg begynt å tømme over et tynt lag linolje før jeg setter boksen til lagring

  SvarSlett
 2. Så fint det har blitt, et skikkelig solrom🌞
  Riktig god helg til deg
  Klem, Ida

  SvarSlett
 3. Ja, her er det solskinn absolutt hele året. :) Fortsatt god søndag til deg.

  SvarSlett
 4. Så fint ! Gult er kult ! Fin ny uke til deg . Klem

  SvarSlett
 5. Gjett om det er! (",) Takk skal du ha, og samme til deg.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...