fredag 2. oktober 2015

Ut med det nye, inn med det gamle


Vi gjør det vi rekker innimellom alt det andre, og i dag var det "ut med det nye" som var mottoet. Totalt sett var det nye dører fra 50-, 60- og 70-tallet seks steder i huset. Det tallet er vi i ferd med å redusere, og nå er vi snart nede i det halve.


På loftet har det vært to sånne dørblad. Det ene bytta vi ut da vi pussa opp det grønne soverommet. Da tok vi i bruk et dørblad som har stått på loftet i mange år. Det andre og siste har vi montert ned i dag, og sendt på hodet ut bakdøra.


Den døra som skal inn i stedet er den som sto i deleveggen på det rommet som etterhvert har fått navnet nykjøkkenet sånn i dagligtalen. Bortsett fra en litt vel moderne dørvrider, harmonerer den godt med loftet for øvrig.


Den moderne døra vi har tatt ut var ganske mye lavere enn den som skal inn, men vi slipper å utvide åpninga. Den var allerede klar til ei mer tidsriktig dør, så her har det antakelig stått ei slik dør tidligere. Det er kun på den andre sida, der det har blitt modernisert med pappvegger en gang i tida, at vi må gjøre et innhogg. Det blir ikke trist.

(Forresten oppdaga vi i dag at platene som er lagt over tregolvet i det soverommet man ser her, i motsetning på det grønne soverommet, antakelig ikke er limt fast. God nyhet. Det var bare såvidt vi (jeg) klarte å la være å starte opp en ny rivejobb. Det formelig klødde i fingrene.)

8 kommentarer:

 1. Hei på søte deg:)
  å dette er lykke
  for sånne som oss så liker det gamle

  så bra med gulvet da
  jammen har vi masse jobb med disse husene våre
  gøy lell
  fin helg til deg
  klem Eli:)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar; lenge siden jeg har vært på brukthandel nå så det var gøy med noen kupp igjen. Utrolig hva de har på søpla ;-) Gøy å se hvor mye dere har gjort i det siste; får nesten dårlig samvittighet her hvor vi bare slapper av og "tar en litt tidlig hvil på laurbærene" ;-) Vi har også måttet bytte ut nyere dører her i huset med gamle fyllingsdører vi har funnet hist og her. God helg til deg! -mona

  SvarSlett
 3. Juhu ut med det nye og inn med det gamle!! Den moderniseringa på 50, 60 og syttitallet har mye på samvittigheten! God helg til dere begge. Håper stormen Roar ikke kom deres vei. Pam i Sør

  SvarSlett
 4. Det er gøy å skifte ut gamle dører med riktig gamle dører. Vi skal også gå i gang med det snart. Gi gjerne tips til hvordan man på en grei måte kan lage nye karmer til de fine dørene. Jeg stopper liksom opp hver gang jeg tenker på å begynne for jeg ser for meg noe avansert.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Snekkeren laget nye dørkarmer her hos oss. Det var ikke så komplisert. Jeg kan sende deg noen bilder hvis jeg får din epostadresse. Bruk ashild.woldstad@gmail.com

   Slett
  2. Tusen takk!
   Camilla

   Slett
 5. Så flaks at dere fant noen gamle dører. Sånn er det med store hus der man hadde plass til å sette noe på lager.

  SvarSlett
 6. Tenk at de bytta ut de fine speildørene med glatte dører, godt at de ikke var kastet! Dere gjør en formidabel jobb!

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...