fredag 16. oktober 2015

Ny, gammel dør


I dag var Far & Sønn AS i sving igjen, og da pleier det som kjent å bli sving på sakene også. Den nye, gamle døra i loftsgangen skulle på plass, og her er allerede karmen kommet inn. Litt tilpasninger måtte til, for det viste seg at den var litt bredere enn åpninga tillot.


Når alle sånne hindringer var rydda av veien, og karmen omsider var kommet i water (ikke lett i sånne hus som dette), var det bare å skru hengslene på igjen, og gjøre de siste tilpasningene for at den skulle gå opp og igjen uten problemer.


Mitt bidrag til hele prosessen har stort sett bestått i å koke kaffe og servere formiddagsmat. Og selvsagt godkjenne det endelige resultatet. Når det ser ut som dette er selvsagt ikke dét noe problem. Det eneste som skjemmer døra litt er dørvrideren, men den står på transfer-lista.


Et bilde av hvordan dette hjørnet av gangen så ut før (2014) satte dagens jobb litt ekstra i perspektiv. Det er egentlig utrolig hvor stor forskjell lyse farger og riktige materialer gjør! Ikke minst det å fjerne det skjemmende platene som var satt over deler av tømmeret.

3 kommentarer:

 1. Gøy å se hvor bra det ble med den høyreiste døra. Regner med at det er god grunn til at taket er senket i en del av rommet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke om det er noen spesiell grunn til at taket er senket, men det jeg vet er at her var det åpent opp til mørkeloftet før. Oldemor fikk støtte fra kommunen til å bygge igjen åpninga, og da blei det gjort på denne måten. Det er faktisk senka med ca 40 cm. Plass til isolasjon kan være litt av forklaringa.

   Slett
 2. Så utrolig mye bedre det ble. Fantastisk!
  Vi skal rive huntonitplatene i stua nå i dag, blir spennende
  Ha en fin lørdag

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...