søndag 18. oktober 2015

Lys imot mørketida


Det er utrolig hvor stor forskjell det er mellom det å ha en lys vegg i stedet for en mørk vegg, eller som vi har hatt: En umalt vegg i gangen. Sånn ser det ut nå i kveld. Bildet under viser hvordan det så ut på onsdag fram til rett etter Dagsrevyen.


Veggen kom opp i mai, da vi fikk nytt sikringsskap i huset. Før var døra inn til spiskammerset omtrent der speilet henger nå, men for å tenke litt framover flytta vi den slik at den vender mot det rommet vi kaller nykjøkkenet. Helt bevisst har vi latt panelet stå å tørke ei stund før vi malte.


Allerede onsdag kveld, da grunninga var på plass var det tydelig at rommet blei lysere. Nå som det drar seg mot vinter er dette rommet stort sett ganske mørkt når jeg er hjemme. Det ligger sånn til at det ikke kommer inn så mye naturlig lys. I tillegg går trappa opp til leiligheta oppe foran det eneste vinduet i rommet, noe som selvsagt tar vekk enda mer lys.


Før var gangen rett og slett knallrosa, og det var heller ikke en god farge med tanke på lys. Derfor malte jeg den i 2012, i fargen S1005-R80B. Rosa var for såvidt stilig - om ikke annet en overraskelse for den som kom på besøk - men det er mye triveligere å komme hjem hver dag når det er til en lys gang.

7 kommentarer:

 1. Tusen takk for koselig hilsen og tilbakemelding. Ingen tvil om at dere gjør en kjempejobb dere også. Men det er vel sånn at man nesten kan kjenne at huset gleder seg over å bli tatt vare på, det er motivasjonen og belønningen for alt strevet. Vi har gjort oss ferdig utvendig for i år og skal snart i gang med resten av kjøkkenet, Det må alt byttes, gulv, tak og vegger. En fortsatt fin høst til dere.

  SvarSlett
 2. Ja hurra for maling
  dette blei flott
  har noen
  små male prosjekt her også
  kos deg
  klem Eli:)

  SvarSlett
 3. Det ble kjempefint!
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 4. Utrolig flott, lyst og fint. Sprek den rosafargen, da!

  Om hundre år er det kanskje noen som skraper seg ned gjennom malingslaga og mener vi var gale som malte "alt" hvitt :-)

  Ha en fin onsdag

  SvarSlett
 5. Hei, så fint det ble! Liker veldig godt de sorte rammene på bildene og speilet ditt også.
  Fin kveld til deg.

  Ida

  SvarSlett
 6. Ja det var stor forskjell, så lyst og fint! Ønsker dere en fin søndag, Pam i Sør

  SvarSlett
 7. Ja visst blir det lyst og trivelig og det gjør noe med en synes jeg . Kjempefint ! Fin ny uke til deg ! Klem

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...