lørdag 26. september 2015

Hyller til begjær


Det er så deilig når man kommer et steg videre i en prosess. I dag har vært en hyggelig dag i så måte, for nå er endelig de nye hyllene på spiskammerset kommet på plass. Her var det tidligere et skap, noe som i og for seg var en fordel ettersom skap jo skjuler rot. Men siden døra var mye smalere enn selve nisja, så var det også veldig vanskelig å holde oversikten. Derfor har vi gått for åpne hyller i stedet.


For å utnytte plassen best mulig, og sikre at alt blir så praktisk som vi helst ønsker, så er avstanden mellom hyllene målt ut etter det vi har behov for å lagre. F.eks. er det plass til en liten miljøstasjon for flasker og tomgods på golvet under, og eltemaskinen har fått en dedikert plass over der igjen, i passelig løftehøyde. Det er nemlig ikke plass til den i de få skapene på kjøkkenet, så da er det viktig at den er lett tilgjengelig her.


Vi har brukt vanlige hobbyplater til hyller. Foreløpig er de bare grunna lett over, fordi de uansett skulle dekkes med litt nostalgi i form av hyllepapir. Hvem husker vel ikke det voksbelagte papiret fra skapene før i tida? Akkurat den varen skulle det vise seg at var omtrent forduftet fra sortimentet overalt. Jeg fant først noen ruller på C*** O****n i Sverige, men de var litt kjedelige i fargene, så da jeg fant dette papiret i en norsk nettbutikk var jeg snar å bestille.


Jeg er utrolig fornøyd med resultatet - ikke minst med hyllebordene, som slett ikke var nødvendige, men virkelig satte prikken over i-en. Papiret friska opp rommet som ellers er litt grått - bokstavelig talt. Det skal være både ekstra kraftig og UV-beskyttet for å hindre falming, så jeg betviler ikke kvaliteten.


I første omgang begynte jeg med å fylle inn det som har vært klemt inn på kjøkkenet i byggeperioden. Det opptok allerede en del plass, så her ligger det an til en tøff runde med prioriteringer. Vi har riktignok ikke innreda oss helt ferdig, det er enda noen vegger å utnytte, men der er det dessverre ikke plass til like djupe hyller.

9 kommentarer:

 1. Åh ja det voksbelagte papiret bringer fram mange gode minner. Jeg har vanlig papir i skapene på hytta, men hadde tenkt å gå over til tynn vokduk med nostalgisk motiv. Kanskje jeg kan få tak i ekte vare likevel, liker tanken, nostalgisk som jeg er. Spisskammerset ditt er blitt så hyggelig og praktisk, misunner deg det en hel masse :)! Riktig god helg, fra Pam i Sør

  SvarSlett
 2. så smart og praktisk
  fint blei det også
  vi får jo aldri nåkk hyller vett du;)
  kos deg
  klem Eli:)

  SvarSlett
 3. Åå så koselig med hyllepapir , var første tanken som slo meg da jeg så det øverste bildet , kjempefint !!! Jeg elsker spiskammerset mitt , et nyttig og koselig gammeldags rom. God søndag ! Klem

  SvarSlett
 4. Viktig at hyllene er tilpasset det som skal være der og så flott det ble med hyllepapir.

  SvarSlett
 5. Såå herleg hyllepapir! Kor fann du det? Nydeleg sommar-og hauststemning med blåbær på rekke og rad. Deilig! Kanskje eg skulle fått ordna meg litt hyllepapir her også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyllepapiret fant jeg til slutt i en nettbutikk som heter hverdagsliv.no. (",)

   Slett
 6. Dette høres kanskje litt tåpelig ut, men jeg har alltid drømt om å ha spisskammer! Hehe! Er jo genialt å ha et rom hvor man både kan lagre store kjøkkenmaskiner, pant som du skriver og mat!! Skikkelig misunnelig. Ble ordentlig nostalgisk med den kule hyllepapiret! :)

  SvarSlett
 7. Så fint :-) og ikke minst praktisk.

  SvarSlett
 8. Åhhh, sååå fiiiint det er blitt!

  Hyllepapiret i det brune kjøkkenet vårt er oransje og - hehe - brunt.
  Vi må nok oppdatere det også når kjøkkenet skal pusses opp.

  Hverdagsliv.no er notert :)

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...