mandag 30. mars 2015

Rett og slett nytt golv


Når vi alt bestemte oss for å legge nytt golv over de pålimte, ikke så fine platene var det like greit å gjøre jobben så skikkelig som mulig. Et skarpt øye ser kanskje at golvet er ganske skjevt i forhold til vinduskarmen. Det var faktisk snakk om 5 cm forskjell fra den ene sida av rommet og over til den andre. Det forklarer jo hvorfor noen hadde satt ganske store klosser under sengebeina på den ene langsida.


For å få det rett måtte vi tilpasse lekter for hver 60 cm. Som en ekstra liten utfordring var det litt bølger her og der på tvers, så det måtte til ett og annet triks for å få det så i water som mulig til slutt. Så kom vi til den artige biten: Legge selve golvet. Rommet var omlag 2,40 bredt, og han som hjalp oss på By******er fant fram fire pakker med 4,80-meters lengde til oss, så det blei ingen skjøter, og veldig lite plank til overs.


Ingen av oss har lagt tregolv før, men det er mulig arv og miljø har spilt inn, for dette gikk faktisk lekende lett. Med god arbeidsfordeling - en legger på plass planken og slår not og fjær sammen, og den andre skrur - vil jeg påstå at dette er en jobb de fleste med almindelig praktisk sans får til med rimelig bruk av arbeidstid.


I løpet av noen ettermiddagstimer var hele golvet på plass, og det ser veldig bra ut om jeg må si det sjøl. Dermed er en liten strek i regninga fra fredagen snudd til noe positivt likevel: Vi fikk ikke fram det originale golvet, men har fått et beint nytt tregolv i stedet. I morra ettermiddag begynner vi med panelet.


7 kommentarer:

 1. Så flott gjort! Og det gjekk bra med lekting? Utfordring med gamle golv ja, styrte litt sjølv i fjor med golvet på kontoret mitt. Og stova ventar, der er det veldig skeivt, men spørs om det er vits i å rette opp.
  Kjempefint golv vart det! Og det tregolvet kjem til å vare lenge vidare! :-)
  God påske tilbake!

  SvarSlett
 2. Dere er så flinke og raske. Greit å få retta opp skjevheter. Her ble huset jekka opp 12-15 cm i høst. Fikk ny utsikt, hehe, veldig rart å gå på beint golv etter 40 år på skjeiva.

  Gleder meg til å se den fine panelen på veggene :)

  SvarSlett
 3. Like greit med nytt gulv. BlIr kjempefint det der :-) Ha en fin påske og husk å nyte litt påskefri innimellom oppussingen :-)

  SvarSlett
 4. Dette ble et flott gulv. Jeg er spent på hva dere skal gjøre med vegger og tak.

  SvarSlett
 5. Det ble helt supert, og så fikk dere rettet opp gulvet i samme slengen. Dere er kjempeflinke, Pam

  SvarSlett
 6. Så flinke dere er - og for en nydelig tapet på veggen!

  SvarSlett
 7. Så fint med nytt gulv....her hos oss er også gulvene veldig skeive....forresten så er vel hele huset litt skeivt....fortsatt god påske....

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...