onsdag 4. mars 2015

Det tok visst litt av


Malinga på kjøkkendøra har hatt noen småsprekker ganske lenge nå, med ganske skarpe kanter som man faktisk kunne skjære seg på hvis man var litt uheldig med plasseringa av hendene ved åpning og lukking. Det var det som skjedde i går. Når jeg skulle fjerne den lille fliken løsna et helt flak. Jeg tok tak i en flik til, og så løsna enda et flak. Et stort flak.


Da henta jeg en smørkniv, og på ganske kort tid hadde jeg en hel haug med tjukke malingsflak fra 60-tallet på golvet. Det er tydelig at heftgrunn ikke var så vanlig på den tida, for det finnes knapt feste for malinga. Det er nesten små luftlommer mellom, delvis danna av ujevnheter i treverket, men mest fordi det antakelig er to ulike generasjoner maling som ikke har snakka samme språk når de møttes.


Nå ser døra inn til stua sånn ut fra kjøkkensida. Litt grått henger igjen her og der, og så har det ytterste grønna laget fulgt med sin grå etterkommer og avslørt en mørkere grønn forgjenger. Fargen er ganske kul, og er nok den samme som på den hemmelige døra vi jobba med for et par år sida. Den trenger en real vask, for det har blitt litt misfarging der det har vært luftlommer, men ellers skal den få være sånn inntil videre. Ut mot gangen har jeg ei dør til, med noen løse fliker som står og lokker...

5 kommentarer:

 1. Den grønne fargen var veldig fin. Spennende å se hva som ligger under gammel maling...dra av flak...jepp, kjenner den følelsen ;). Husker vi måtte fjerne litt treverk pga husbukk på den 300 år gamle gården jeg vokste opp. Husker spenningen ettersom ulike tapeter kom fram i lyset. Huset hadde vært eid av redere langt tilbake i familien og til og med blitt drevet som vertshus en tid. m.m. Det var så gøy, vanskelig å stoppe. Litt tidlig å si god helg, men jeg gjør det likevel. Klem Pam

  SvarSlett
 2. Så fiiiin farge. Den døra hadde jeg også bare vasket godt.
  Gjør ikke noe om den har litt ulike sjatteringer det er bare sjarmerende.
  Grønt er skjønt ingen tvil derom.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Såå fin den ble og enig med siste taler, den hadde jeg beholdt slik!

  Vi har to gamle dører liggende på løa, den ene skal brukes som dør til badet i det nye påbygget :)

  Ha ei flott helg

  SvarSlett
 4. Så fantastisk dør!! Elsker gamle dører fulle av sjel og sjarm.

  SvarSlett
 5. For en nydelig vakker dør!!!!! Tenk hva det kan skjule seg under gammel maling :-) Akkurat den grønnfargen er bare helt herlig!!

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...