lørdag 28. februar 2015

Dobbelt historisk dag


I dag har vi nådd en milepæl: Alle vinduene på nordveggen har nå ferdig restaurerte rammer. Det gjenstår litt flikkemaling, samt at vi må gå over kitten som småfuglene spiste i høst, men sånt får vi vente med til det blir varmere i været. De to vinduene nede til høyre skiller seg ut, som dere ser, det er de to som blei satt inn på 80- eller 90-tallet.


Dette bildet er egentlig historisk: Det er første gang siden 50- eller 60-tallet at det er mulig å se inn gjennom alle de tre vinduene på det som var finstua i si tid. Siden den tid har det egentlig vært litt trist sett fra utsida. Heldigvis var ikke vinduene tatt helt vekk, det hadde nok vært enda tristere. Da vi fjerna veggen foran vinduene for noen uker siden var det tredje vinduet dekka av plater i påvente av at rammene skulle komme tilbake.


Nå flommer imidlertid lyset inn gjennom alle tre vinduene, og med et fjerde vindu på sørveggen i tillegg er dette uten tvil husets lyseste rom. Jeg ser fram til at vi kan ta det i bruk som et ferdig oppussa rom med ny funksjon. Det er langt fram - vi har mye anna å henge fingrene i før turen kommer til dette rommet - men jeg tror det kommer til å bli veldig bra.

11 kommentarer:

 1. Da ble det feiring?

  Det kommer til å bli et supert rom med lys fra to kanter.

  SvarSlett
 2. Flinke er dere. Er så gøy å følge med dere på det som skjer.
  Her er det bare å glede seg til neste historiske happening.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Ser ut slm om dere har en fantastisk utsikt gjennom vinduene også, snødekte fjell og hav. Blir nok et skikkelig flott rom, lyst og trivelig. Klem Pam

  SvarSlett
 4. Så spennende, jeg tror også dette kommer til å bli bra. Gleder meg til å følge med videre.

  SvarSlett
 5. For et pågangsmot, men verdt det er det definitivt for dette kommer til å bli et flott rom. Jeg er kjempespent på fortsettelsen og følger ivrig med herfra :)

  SvarSlett
 6. Så fantastisk fint hus dette er- og i de beste hender!! Blir spennende å følge med på fortsettelsen.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min :-) Jeg har vært utrolig dårlig på å besøke blogger i det siste, så det var så koselig å kikke innom deg igjen nå! Måtte ta meg en god runde her på bloggen din, og blir mektig imponert; for et fantastisk hus og en fantastisk jobb dere gjør! Tror ikke jeg har sett huset fra denne kanten før, og det ser utrolig stort ut? Gleder mitt hjerte å se hvor flinke dere er å restaurere de flotte vinduene - det blir jo så bra! Så dessverre ikke innlegget ditt der du skrev om fuglene som forsynte seg av vinduskitten. Vi fikk høre at vi skulle blande pepper i kitten for at fuglene skulle la den være i fred, men det tipset er vel kanskje litt for sent å komme med nå for deres del? Nå skal jeg bli flinkere til å kikke innom i Blogglandia - greit med Instagram, men en får liksom ikke hele historien med seg der ;-) Ha en fortsatt fin mandag :-)

  - Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Huset er ca 110 kvm i grunnflate, så til sammen har vi omlag 220 kvm å boltre oss på. Men til daglig bruker vi bare ca 70 kvm, resten av huset er for kaldt og i dårlig stand til daglig bruk. Ikke trenger vi mer heller, egentlig. (",)

   Slett
 8. Du , så herlig det første bildet er da , med fjellene i bakgrunnen !!! Er det mange som bor rundt der ?? Det ser deilig og stille ut ! Så nydelig å få ordnet med vinduene da ! Her er det noen tragiske tilfeller kan du tro. Fin ny uke og klem til deg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat rundt her i vår mini-bygd bor det ikke så mange. Det er to bebodde hus, pluss mitt, samt tre hytter. I tillegg er det småbåthavn her. Men fem minutter unna i bil ligger kommunesenteret der det er omlag 400 som bor. Jeg jobber på rådhuset, og har veldig kort vei til jobb. (",)

   Slett
 9. beautiful pictures
  good post

  http://obatherbaluntukkankerusushalus33.blogspot.com/

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...