torsdag 20. august 2020

Før og etter: Fra bod til kontor


I de siste dagene har jeg flytta inn det siste på det nye kontoret her i huset. Opprinnelig var det en bod her, og det eneste rommet (så langt i alle fall) som har vært mer eller mindre katastrofe. Da vi fjerna belegget som lå her gjorde vi en slett ikke uventa, men likevel ubehagelig, oppdagelse.


Som sagt var det opprinnelig bod her, og den var ikke spesielt ryddig. Her lagra jeg alt fra vintertøy til julepynt. Det sto et slags skap her fra før, som var bygget fast i veggen.


Samtidig som det var et ganske trasig rom, var det også et av de få rommene som delvis var ganske autentisk slik mine tippoldeforeldre hadde det fra da de bygget huset. Opprinnelig var boden en del av et større rom som i si tid blei brukt som kjøkken.


Vi utvida rommet bittelitt mot det som i dag er soverom. Det er ikke snakk om mer enn omlag 30 cm, men det gjorde at hele vinduet kom skikkelig fram.


Deleveggen som var satt opp i sin tid var nemlig satt opp delvis innafor vinduskarmen. Ikke var det særlig pent og heller ikke nødvendig av praktiske årsaker for vår del. Opprinnelig har det sikkert blitt gjort for at man heller prioriterte plass på det tilstøtende rommet som blei brukt til soverom da oldemor bodde her.


Vi erstatta plateveggen med panel, etter kopi av det originale panelet som er brukt i de fleste rommene her i huset. 


Ikke minst har vi bytta ut den en gang så moderne døra som blei satt inn her da romavdelinga blei gjort på 60-tallet. Den var akk så feil i dette huset, og det er mye trivelig med ei speildør i heltre.


I det siste hjørnet er det enda et vindu. Det betyr selvsagt at det er et ganske lyst og fint rom, på tross av at det ligger mot nordøst og rett under lia og fjellet. Her møtes det opprinnelige panelet og det nye. Jeg har lagt fargene så tett opp til de originale, og er skikkelig fornøyd med de grønne vinduslistene.


Disse trasige platene savner jeg i alle fall ikke. De tjente selvsagt sin hensikt i mange år, inntil et rom som ikke var så viktig, men vi kan vel trygt si at det ikke var spesielt pent på den gamle boden. Nå, derimot! Jeg er kjempefornøyd.

6 kommentarer:

 1. Dere er så flinke
  for en forandring rommet ble en drømm
  ønsker deg en fin helg skjønne Maria
  sitter her å venter på at det snart skal fosse ned
  pytt pytt får kose meg inne da
  klemmer i fleng fra meg :)

  SvarSlett
 2. Så nydelig det har blitt. Jeg er stum av beundring. Lykke til videre.

  SvarSlett
 3. Svært vellykket resultat. Artig å se førbildet. Jeg ble inspirert til å få kontroll på alle før og prosessbilder og rydder i endeløst mange filer. har heldigvis funnet noen godbiter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. :) Bilder før, underveis og etter er fine å ha!

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...