onsdag 29. mars 2017

Loftsstue - før og etter maling


I fjor vår og sommar blei dette store loftsrommet forandra fra lager til stue. Stue har det også vært her før, men det er så langt tilbake som midten av 70-tallet.


Den største forandringa i rommet er egentlig det nye vinduet som vises på det øverste bildet. Dessverre viser ikke før-bildet det gamle sidehengsla 60-tallsvinduet godt nok.


Rommet har forsåvidt hele tida vært lyst og fint, med det er helt klart enda lysere nå som den mørke rosa veggen også har blitt lys, og de slitte golvene har fått en ny gråfarge.


Opprinnelig har det vært brune golv også her, og over det umalte feltet på dette bildet har det stått en vedovn oppå ei plate. Det er ikke lengre pipe på rommet, så noen ny ovn blir det ikke her.


Her har det en gang vært et vindu, men det er kledd igjen med hel panel på utsida. På innsida var den gamle åpninga dekka til med rester av det gamle utendørspanelet, og vi lot det bare være sånn men markerte det med en annen farge.


Den tyngste jobben som blei gjort var å legge ny takpanel i den delen av taket som ikke er skrå. Her var det egentlig ikke noe skikkelig tak, og det dryssa støv fra mørkeloftet gjennom sprekkene mellom bordene. Det tok en lang, lang fredag ettermiddag og kveld å sette opp nytt panel sjøl om vi var to.


Da jeg lette etter representative før- og etterbilder viste det seg at jeg knapt hadde fotografert dette hjørnet før vi begynte, men tilslutt fant jeg ett bilde. Og her er det kanskje man ser best at det har skjedd store endringer.


Her ser man virkelig hvor slitt det var på både golv-, tak- og veggflatene. I tillegg ser man at de gamle kulo-ledningene henger og slenger. Sammen med maling har hele rommet fått nytt elektrisk anlegg, og nå er det i tillegg til lys i taket også mulig å varme opp rommet eller bruke en stikkontakt dersom man har behov for det.

2 kommentarer:

  1. For et flott rom dette er! Og mye godt arbeid utført! Blir spennende å se det ferdig møblert

    Klem fra meg

    SvarSlett
  2. Litt av ein jobb! Og så grundig gjort! Bøyer meg i støvet, atter ein gong! ;-) Og vert alltid inspirert :-)

    SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...