søndag 5. juni 2016

Ei loftsstue tar form


Etter at vi rydda stua i leiligheta på loftet i april, har det skjedd ei gradvis endring der. Det aller meste har pågått i regi av leilighetas tiltenkte beboer, og sjøl har vi bare trådt til når det har vært behov for snekring. Aller først blei vegger og golv gått over for å fjerne løs maling og gammel skitt. Det avdekket at det aller først har vært en ganske grønn farge på veggene her.


Deretter blei golvet malt i antikkgrått, som er den samme fargen vi har brukt på mellomgangen og loftsgangen. Veggene har på dette bildet fått ett strøk med antikkhvit linoljemaling. Rommet har allerede godt lys på grunn av gunstig beliggenhet mot sør og vest, og med disse fargene er det ikke nye som stjeler lyset.


Skråtaket hadde fin panel, mens resten av taket bare hadde enkle bord som attpåtil antakelig er uten not og fjær. Resultatet har vært kontinuerlig dryssing av støv fra mørkeloftet, så nytt panel var påkrevd. Å finne faspanel/geyfus i samme dimensjon som den opprinnelige viste seg å være en håpløs jobb, så for å komme videre med prosjektet innen rimelig tid valgte vi å kompromisse ved å gå opp en dimensjon. Det blei absolutt helt greit.


Nest siste punkt på lista før innflytting var golvlistene, som kom på plass i går. Da gjenstår egentlig bare noen taklister. I alle fall dersom vi ser bort fra et par fakta som at det selvsagt må legges inn strøm og at et helt vindu skal skiftes...

2 kommentarer:

  1. Så utrolig spennende. Den rosafargen kjenner jeg igjen, den har vi funnet flere steder her på Bergheim. Blir spennende å se resultatet. God sommer!

    SvarSlett
  2. Det er så gøy når det begynner å bli ferdig og det blir så fint. Gulvfargen er kjempefin synes jeg . Klem

    SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...