onsdag 29. juni 2016

Arkeolog i eget hus


Det er fremdeles loftleiligheta som gjelder, og vi jobber oss innenfra og ut. Med stue og soverom stort sett ferdige, er det på tide å se litt på gangen igjen. Her var golvet dekka med blått belegg, med unntak av en firkant i et hjørne der det sto et innebygd skap, og en firkant borte med trappa som vi ikke helt klarer å finne noen forklaring på. Uansett - bort skulle det.


Lyset i gangen er dårlig, og blei ikke noe bedre av mørke regnskyer ute, så bildene er ikke så gode. Men her er i alle fall alt belegg dratt av, og bare platene gjenstår. Vi var litt skeptiske til om de kanskje var limt på sine steder, men det viste seg heldigvis at de bare var spikra fast.


Spiker var det imidlertid brukt RIKELIG av, med cirka en spiker per andre centimeter langs kantene, og nesten det samme midt på hver plate. Hvor de trodde at platene hadde tenkt seg hen kan man jo bare spekulere i... Jeg måtte sende en tanke til Ingvild i Ny gul duk på bordet som slet med sin dose spiker i fjor på denne tida. Heldigvis var det jeg som handterte brekkjernet, og leilighetsboeren som hadde ansvaret for tanga.


Til slutt kom vi til bunns i sakene. Tregolv trumfer jo stort sett linoleum fra 60-tallet, men det kreves kanskje ett og annet tiltak her likevel. Det har nok gått mange sko att og fram på dette golvet, kanskje til og med noen tyske jernhæler. Sånt setter spor.

3 kommentarer:

 1. Masse jobb , men fint blir det helt sikkert ! Fin kveld til deg ! Klem

  SvarSlett
 2. Litt sliping før maling - og så vil dette bli helt supert. Antar at det ble en stor haug med søppel utenfor huset.

  SvarSlett
 3. Slitte gulv og slitte dørterskler er noe av det peneste jeg vet.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...