onsdag 6. juli 2016

Nytt tak på gang


Vi holder fremdeles på i gangen på loftsleiligheta, men i øvre sjikt denne gangen. Dette taket er nemlig ikke så veldig pent. I resten av leiligheta er det fine skråtak med panel, mens her ute i gangen var det satt opp tre plater for å dekke åpninga opp til mørkeloftet. En litt lav takås er antakelig årsaken til at de har valgt å lage en knekk midt på.


Da vi fikk løsna den første plata blei vi møtt med et ras av rusk og rask fra det gamle yttertaket, som har ligget der helt sida taket blei skifta i 2006. Da var støvmaske godt å ha. Hjelm og vernebriller hadde nok også vært en god idé. Her var det både never fra det opprinnelige taket og sementrester som var brukt på det forrige eternitt-taket.


Til slutt fikk vi alle tre plater ned, og kosta og støvsugd det verste støvet vekk fra golvet. I morra sender vi en utskremt medarbeider opp på mørkeloftet med industristøvsugeren for å få bort så mye som mulig av det som ligger samla der. Ting kan tyde på at det er forskrekkelig mye.


Under platene ser det forsåvidt helt fint ut, om enn noe kaotisk. Øverst ses den nye taktroa, og noen nye forsterkende takåser. Til høyre ses endene på resten av taket. (Hvorfor har man ikke bare kappa dem, egentlig?) Til venstre ligger det noen løse bord som jeg egentlig ikke skjønner hensikten med, men det var kanskje de som en gang i tida fungerte som innertak.

Neste etappe her blir å finne ei høvelig løsning på ny takskrå. Vi tenker litt på den.

1 kommentar:

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...