mandag 6. april 2015

Hvor er det vi jobber?

Det er kanskje ikke alltid så lett å orientere seg ut fra teksten og bildene når man leser om nye prosjekter, i alle fall ikke når det er i deler av huset man ikke har hørt så mye om før. Da kan det være greit med en romplan, som etterspurt. Omtrent slik er rominndelinga i andre etasje her hos oss. Målene er ikke helt nøyaktige, men det gir et ganske greit bilde av hvordan ting henger sammen. De rommene som er mest i bruk - først og fremst om sommeren når det er varmt i været - er de fire soverommene i den nordlige delen av huset (til høyre). I den sørlige delen av huset har det i sin tid vært ei leilighet, men i dag kunne jeg i grunnen skrevet lager på både kjøkken, stue og soverom i denne delen. Leiligheta har en egen inngang fra første etasje, der ei trapp fører opp til loftet.

De rommene vi har konsentrert oss om denne gangen er gangen til høyre, samt det lille soverommet i den delen. Jeg lurer på om vi skal velge en grønnfarge på veggene på soverommet, som harmonerer med fargen på tapetet. Golvene skal males, og hvis vi vil holde oss til de fargene som er brukt i huset fra før er det enten brunt eller grått som er aktuelt.
Dette er første etasje, sånn at man kan se hvordan de to etasjene forholder seg til hverandre. De to rommene helt øverst til venstre er der vi har revet deleveggen tidligere i år. Nå er det et stort rom på ca 18 kvm, som på sikt forhåpentligvis blir nytt kjøkken. I 2018, eller noe sånt.

4 kommentarer:

 1. Åh, det lurte jeg på i går da jeg så innlegget. Har jo sett planløsningen i et annet innlegg.. Nå vet jeg!

  Ser for meg at panelen vil kle en lys grønn farge, blir et sommerlig og deilig gjesterom dette! Sukk..  SvarSlett
 2. Tusen takk for titten. Det er så spennende med gamle hus. Vårt har litt merkelig planløsning, men etter 15 år har det gått seg til. Når vi bare får på plass alle gamle dører og slikt der det før sto så blir det nok bra.Ser ut som om dere har bedre planløsning enn vi har. Så flott med så mange gjesterom. Vi har så langt bare ett i tillegg til ei ekstra stue som brukes når vi har mange på besøk. To stuer skal bygges om til tre gjesterom med tid og stunder. Siden vi bare har ett bad planlegger vi å ha ulike farger på gjesterommene og så får de håndklær og sengetøy i hver sin farge. Kjekt å vite hvilket håndkle som tilhører hvem. Det gjesterommet som er ferdig fikk hvite vegger og rosa detaljer. Selvsagt med tilhørende rosa håndklær. For at det ikke skulle bli for søtt satte jeg inn en grønn kommode og malte gulvet i mørkere grønt. Det ble veldig fint. Tror rommet dere holder på med blir nydelig i grønt, som Elisabeth sier. Synd man ikke får tak idet tapetet lenger for det er kjempefint.
  Hilsen fra Camilla i Harstad

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige ord! Dere gjør jo en fantastisk jobb selv, så dere vet hva som ligger bak :-) På gulvene har vi brukt Trestjerners gulvmaling i fargen "Morgendis" og på kjøkkenet (og det ene soverommet) har vi brukt S1005-B. Blåfargen har vi funnet hos Livs Lyst, og den tror jeg aldri jeg blir lei. Er vanskelig å finne riktig blåfarge, så er evig takknemlig for at hun delte fargekoden med leserene :-)
  Så moro å se planløsningen hos dere; utrolig innholdsrikt og flott hus. Heldig at det huset fikk dere som eiere slik at det kommer til heder og verdighet igjen!
  Ha en fin kveld!
  -mona

  SvarSlett
 4. Takk. Grønt høres flott ut.

  Men er det to vinduer i det rommet dere har holdt på i? regner med at dere har kjøpt ubehandlet gulvbord, noe selges ferdig oljet. Da måtte dere fjernet oljen før maling.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...