lørdag 21. september 2013

Tre ettermiddager og en formiddag

Denne uka har det igjen vært framgang på badet. I løpet av tre ettermiddager og en formiddag har vi fått fast grunn under føttene igjen. Mandag rev vi litt til. Det var nemlig noe vi hadde latt stå igjen som vi etter nærmere ettertanke bestemte oss for å bytte ut det også.


Onsdag gjorde vi den mest krevende jobben denne uka. Det viste seg nemlig at golvbjelkene ikke var helt i vater. Det var ganske stort fall inn mot gangveggen - altså i motsatt retning av dusjen - og det var jo ikke så hensiktsmessig. Det tok faktisk ganske lang tid å rette opp alt. I tillegg gjorde vi klart for lokalt fall i dusjsonen, og la opp til forsterking der vi må ta hull i golvplatene for å slippe opp rørene.Torsdag la vi papp over stubbgolvet, og deretter isolasjon. Denne jobben gikk egentlig ganske fort, i alle fall når vi var to. Ekstra motiverende er det i tillegg når man faktisk er kommet dithen at man bygger opp igjen, og ikke bare river ned. Riktig så motiverende er det ikke at M***o har hatt en lei tendens til å enten levere oss varer av feil dimensjon, eller for lite i forhold til det vi har bestilt. Utrolig irriterende.


Fredag var ekspertise i form av svigerfar kalt inn, og sammen med kjæresten la han alle golvplatene i løpet av noen formiddagstimer. Endelig kan man gå inn på badet igjen uten å balansere på bjelkelaget. I tillegg har svigerfar tilbudt seg å legge taket, så da må jeg bare få ut fingeren og bestemme meg for hvilket panel jeg vil ha.

6 kommentarer:

 1. Spennende å se hvordan det utvikler seg på badet! Det ser veldig bra ut til nå iallefall:)

  SvarSlett
 2. JA HER JOBBES DET SER JEG
  JAMMEN ER DERE FLINKE
  TENK SÅ DEILIGT NÅR DERE BLIR FERDIGE
  NYT DAGEN
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 3. Det er en fantastisk følelse når gjenoppbyggingen er igang.

  Når det gjelder panel så er det vel noen panelvegger/tak andre steder i huset? Huset ble bygd i sveitserstilperioden så kanskje finner du noe her: http://www.stiltre.no/produkter/innvendig-panel/

  SvarSlett
 4. Som dere står på :-) Huset deres ligner litt på vårt slik det er når vi river; Gamle tømmervegger, skjeve gulv med mer... Rettet dere opp gulvet ved å legge nye bjelker inntil de gamle? Tror kanskje vi må til å rette opp et stor gulv her snart.

  Ha en fortsatt fin søndag :-)

  SvarSlett
 5. Kjenner til det der, det var noe lignende da vi laget nytt bad her. Benken du spurte om har faren min laget. Morfar hadde først laget en slik benk, så ble den ødelagt og pappa laget en ny.

  SvarSlett
 6. Spennende lesing. Var akkurat på samme plass for et år siden selv. Til opplysning valgte jeg ferdigmalt panel (en og en stav). Det ble bare helt genialt. Ingen sprekker og glipper som dukker opp etter hvert som treverket beveger på seg. Fikk akkurat den fargen jeg ville ha også. Oppga bare fargekoden.

  Gleder meg til å se hva dere får til :)

  Mvh
  Cecilie

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...