mandag 12. august 2013

Min barndoms grønne dal


På 50- eller 60-tallet ga forlaget Normann ut en serie med håndkolorerte fotografier av vakre naturmotiver fra det ganske land. Perler som Hardanger og Målselvdalen prydet mange norske hjem, og hos min bestemor i dalen var det selvsagt naturlig at det var et lokalt motiv som blei valgt ut. Stort nærmere kunne hun ikke kommet - så hun ut stuevinduet kunne hun kikke rett bort på det samme fjellet; Nord-Norges Matterhorn.


Da slike bilder falt ut av moten havna bestemors bilde i ei skuff, inntil en sentimental utflytta nabo kom på besøk en gang på 80-tallet og fikk se det. Det endte med at han fikk det. Han samla nemlig på slike motiver slik at han hadde noe å se på når han trengte å stille hjemlengselen, og da syntes bestemor han trengte det mer enn henne.


Det var selvsagt veldig snilt av henne, men for min del var det synd. Jeg hadde nemlig veldig lyst på det samme bildet, men det kunne jeg jo ikke si når den gamle naboen blei så glad for å få det. Dermed måtte jeg i stedet lete etter mitt eget bilde, og det har jeg i grunnen gjort siden.


Nå har jeg endelig funnet det. Hurra for internett og finn.no. En vakker lørdag i februar dukka det endelig opp på radaren, hos en hyggelig mann i Trondheim som pakka det fint inn og sendte det nordover. Dermed fikk jeg også noe å se på. Noen ganger har nemlig jeg óg litt hjemlengsel, selv om det ikke er særlig langt unna.

8 kommentarer:

 1. Å jaa sånne bilder er veldig koselige , og dette her skjønner jeg er spesielt for deg. Veldig morsomt å ha ! Fin kveld til deg ! Klem

  SvarSlett
 2. Så bra at du fant samme bildet! De er veldig fine de bildene, tror kanskje vi har noe lignende liggende en plass :)

  SvarSlett
 3. Det var en koselig historie. Og et fint bilde. :) Ordentlig nasjonalromantisk, syns jeg. Fint at du fikk tak i et slikt som du hadde så lyst på.

  SvarSlett
 4. Nei, så gøy at du fikk fatt i det til slutt! Kjempefint bilde. Det morsomme er at jeg har det fra Hardanger i samme serien for det er "min barndoms dal" ;-)Fant det på en bruktbutikk for en stund siden, og det var litt i overkant dyrt, men jeg måtte jo bare ha det :-)
  Så flott uteplass du har, riddersporene var jo både majestetiske og nydelige!

  Mona

  SvarSlett
 5. Jeg liker slike nostalgiske bilder. Blir jo noe ekstra også med en historie bak, kjekt når man finner slikt som man er på "jakt" etter.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Å SÅ BRA
  UNER DEG VIRKELIG DETTE
  TAKK FOR ALLTID SÅ FINE SPOR
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 7. Så flott bilde, herlig du fikk tak i ett til deg selv også!:)

  Ønsker deg en fin helg,
  Klemmer fra Jatte♥

  PS: Har en konkurranse inne hos meg, du er ♥lig velkommen til og delta!

  SvarSlett
 8. Tusen takk og gratulere som følger nr 50. Det blir en egen liten gave bare til deg :) Herlig blogg og litt av et prosjekt her også ser jeg. Men et flott hus. Det blir jo som du sier i info om bloggen din, et prosjekt som blir til mens man går. Det er vel det viktigste å beste rådet vi også kan gi til de som går løs på gamle hus, bruk tia. Fint at du også la igjen kommentar sånn at jeg fant din blogg også :)

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...