onsdag 28. august 2013

Høyt og lavt


Etter en runde på fyllinga i går med første lass riveavfall var det ny omgang med riving i dag. Det blei - bokstavelig talt - en drittjobb. Jeg hadde en mistanke om at musa hadde kosa seg i varmen over baderomstaket, og det hadde jeg helt rett i. Jeg skal ikke presentere den svarte flekken på bildet nærmere, det holder om fantasien tas i bruk.


Under huntonittplater og isolasjon åpenbarte det opprinnelige taket seg. Enkelt og greit de samme bordene som utgjør golvet på loftet. Bortsett fra de lite hyggelige etterlatenskapene etter musa ser det veldig fint ut. Ingen fukt å se.


Vi rev også ut all isolasjon i veggene, og den hadde ikke vært helt uten besøk den heller. Ytterveggen og veggen mot kjøkkenet er solide tømmervegger, mens veggene mot gangen og kontoret er lettvegger som antakelig blei satt opp samtidig som badet blei etablert i si tid. Jeg har forstått det slik at alt i denne delen av huset var ett stort rom tidligere.


Deretter var det gulvet som skulle avsløres. Tynne plater var spikra over solide golvplanker, og heller ikke her var det særlig tegn på fukt, med unntak av det lille området under beleggskjøten som har vært nevnt tidligere. Isolasjonen over stubbgolvet var ikke så pen, men også det må tilskrives smågjestene.


Alt virker veldig tørt og fint, og det lukter nesten som i et nybygg når vi holder på. Bjelkene ser også fine ut. Vi åpna såvidt et område under stubbgolvet, og kunne konstatere at det er lagt kraftig plast under som helt sikkert har vært med på å holde alt tørt og råtefritt. Det gjør jo alt så mye artigere, hurra!

6 kommentarer:

 1. Er det helt umulig å beholde tømmerveggen? Den ser jo flott ut.

  SvarSlett
 2. Det kommer til å bli så fint:) Veldig spennende å følge med:)
  For en jobb å fjerne all isolasjon og museetterlatenskaper. Men så deilig å være kvitt det sikkert:)

  SvarSlett
 3. Å ja det er nok mye som sjuler seg bak vegger og under gulv tenker jeg. Jeg synes at det blir litt spennende også å se hva man finner inni mellom gulv og vegger . Vi sak jo snart i gang her også med sånt "morsomt" arbeid . Fin dag til deg !

  SvarSlett
 4. SOM ET SKATTEKAMMER
  SPENNENDE Å FØLLE MED
  FLINKE ER DERE
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 5. Hei hei!
  SÅ flinke dere er!!
  Kjempe spennende å følge med på prosjektene deres!

  Ha en fin helg!
  Ingrid :-)

  SvarSlett
 6. Så godt at det ikke var fuktskader, det er noe herk. Sliter med å musetette her på gården, slik at musene ikke kommer inn igjen når kulda setter inn. Hva har dere gjort for å hindre "mer besøk" av de små gjestene? Gamlehuset på gården er fra 1900 og det er så masse krinker og kroker de sniker seg inn i. Hjelp tenker jeg bare når jeg prøver tette :-\ . Så gøy å følge badet ettersom det skrider fram, spennende. Riktig god helg dere, Pam

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...