mandag 4. februar 2013

På golvet


Filleryer er i vinden for tida, og det skjønner jeg godt. Her i huset er de nemlig alltid i vinden. Min oldemor har etterlatt seg utallige hjemmevevde filleryer (eller matter som vi også kaller dem), og de fleste er i daglig bruk. Som for eksempel denne som utgjør en barriere mellom det iskalde ganggolvet og føtter på vei ut eller inn i sko. Den var det egentlig min mor som fikk av oldemor, men etter mange år i dalen har den returnert til stedet der den blei skapt.


På loftsrommet har ei matte i grønn- og bruntoner fått sin plass. Mange av de mattene jeg fant i huset da jeg overtok har veldig fine fargekombinasjoner som kom ekstra til sin rett da de blei kombinert med de riktige møblene og det rette nipset.


På det ene gjesterommet gjør ei matte i fine blåtoner overgangen fra sengevarmen til verden utenfor litt mindre brutalt, og rommet i seg sjøl mye mer trivelig.

På loftet står det en mattevev med ferdig renning på. I eske på eske ligger mattefiller ferdig på nøster, sortert etter farger og klar til å brukes. Kanskje det får bli årets prosjekt, det hadde jo vært artig med noe jeg sjøl har vevd på golvet også.

7 kommentarer:

 1. Å herlighet , det MÅ du , veve altså ! Tenk så gøy da ! Nydelige filleryer som din oldemor har vevet i de flotteste farger! Jeg har fått meg vev , men bittelitt av treeingen gjenstår åff sier jeg bare! God kveld til deg ! Klem

  SvarSlett
 2. Dette var koselige bilder. Fint med mattene der du har lagt dem. De passer så godt inn i huset. Koselig med trappa. Likte også krakken på soverommet. Kjempekoselig.

  SvarSlett
 3. Dette innlegget er bare så trivelig! Så flotte matter du har, og de virker for å være i god stand. Elsker matter jeg og, og har fått laget en del nye som jeg skal ha på nyhytta. Ellers har jeg mange gamle og, men de blir jo sliten etterhvert. Heldige du som har ferdigrent vev stående, det er klart du må ta den i bruk...gid det var jeg som hadde plass til en vev.
  Vinterferie ja, ære være for den...
  Ha ei innholdsrik uke.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 4. Nydelige ryer ( som vi kaller det), og et kjempefint hjem du har ;) Kommer nok tilbake på bloggbesøk til deg ;)

  SvarSlett
 5. Å SÅ KOSELIGT
  HUSKER MORMOR OGSÅ HADDE SÅNNE
  VELDIG FINE
  FIN ETTERMIDDAG TIL DEG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 6. Så fint dere har det! Koselige bilder du har tatt:) Fin tirsdag til deg!

  SvarSlett
 7. Så heldig du er som filleryer etter din oldemor; de var kjempefine!
  Vi har funnet filleryer utenfor huset (!) i Lunden, så der ble det helt sikkert både vevd og brukt slike. Har samlet noen nå som jeg har kjøpt på bruktbutikker og noen nyinnkjøpte, for som du sier, de er en dyd av nødvendighet i et gammelt hus, i tillegg til å være dekorative.

  Mona

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...