onsdag 1. mai 2013

Nøkkelperson


Vi har markert arbeiderdagen med nettopp arbeid. Det var behov for å ta i et tak på hjemmefronten, i den delen av huset som ikke er i bruk til vanlig. Når våren kommer er det ikke så lenge til det blir behov for mer sengeplass, og da er det greit å ha sine saker på stell.


Bakdelen med å ha mye plass er at det lett blir oppsamlingsplass for mye rart. Jeg føler meg av og til som sjefen i Diverse & Diverse AS. Selv om jeg egentlig ikke er noen samler, så har jeg ei ganske restriktiv holdning til å kaste noe som hører til huset før jeg er heeelt sikker på at det ikke er noe som kommer til nytte. I tillegg har jeg lyst til å bevare mest mulig av det som kan gjenspeile husets historie.


Oppe på loftet står det flere små og store esker med rustne spiker, gamle skruer, rørdeler og annet småtteri som min oldemors samboer i sin tid så nytte i å ta vare på. Blant annet ligger det stormhasper, hjørnebeslag og vindushengsler i disse eskene, ettertrakta deler akkurat nå.


Jeg har begynt å gå gjennom alt for å ha det klart dersom det blir behov for å supplere underveis mens vi restaurerer vinduene, men blei litt avleda av alle nøklene jeg fant mens jeg sorterte. Det blei en egen haug bare med nøkler og hengelås, som jeg ikke hadde lyst til å bare kaste.


De fikk plass i et lite glass-skap som jeg hengte ved siden av de nøklene som er i daglig bruk og henger i gangen. Jeg synes det blei ganske fint, selv om jeg kjenner opptil flere som kommer til å riste på hodet av ideen.

5 kommentarer:

 1. Jeg syntes det var en veldig god ide.

  SvarSlett
 2. SÅ LURT Å SAMLE DI SÅNN
  GAMLE NØKLER ER SÅÅÅ SJARMERENDE
  BRA DU TAR VARE PÅ DEI
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 3. Heia og takk for fine besøk av deg...har lest meg nedover mange, som vanlig, flotte innlegg hos deg. Må si jeg er stormimponert (er det et ord, eller, hi, hi) over alt du får til...og nå blir jeg å stjele ideen fra deg med de nøklene, superfint var det! Du skjønner fra gammelhytta er det nok av nøkler som lå rundt om, og her kastes det ikke mye heller, må vite.
  Du så fint det blå skapet var, og gratulere med tilskudd til reperasjon av vinduer...så flott at noen ser nytte i å restaurere istedenfor og alltid kjøpe nytt. Ønsker deg en god kveld og kos deg med våren!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 4. Det var veldig fint, og morsomt å ha de fine nøklene med masse historie så man ser de.

  SvarSlett
 5. Artig med det nye nøkkelskapet , skikkelig fint er det !!! Jaja , men vi bryr oss vel ikke om de som rister på hodet vel?!! Pøh !!! God kveld til deg ! Klem

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...