søndag 28. april 2013

Brev som kommer godt med


Denne helga kom det endelig et brev jeg har venta lenge på. Før 1. november jobba jeg med å sette opp en god søknad til Norsk kulturminnefond i håp om å få støtte til antikvarisk istandsetting av en syllstokk, en tørrmur og de gjenværende opprinnelige vinduene.

I går lå svaret i postkassa; prosjektet har blitt innvilga maksimalt tilskudd fra fondet. Maksimalt tilskudd betyr 30 % av totalkostnadene. Ikke all verden kanskje, men det kommer utrolig godt med når man har 22 vinduer som skal settes i stand.

Det er noen som har lurt på hvorfor jeg gidder å bruke så mye penger på å sette i stand de gamle vinduene når jeg hadde fått helt nye vinduer for ikke så veldig mye mer. Men for meg er litt av poenget med å ha et gammelt hus nettopp at det er et gammelt hus. Og det er det jo ikke mer dersom man skifter ut alle delene.

Nå er våren kommet for fullt, og det er bare å sette i gang med arbeidet. Heldigvis har vi fått tak i en kar som kan sine saker når det kommer til vinduer, så dette vet vi blir bra!

4 kommentarer:

 1. Enig med deg. Man må beholde det som er gammelt når man har et gammelt hus. Det tenker jeg også om vårt.

  SvarSlett
 2. Fint at dere fikk det innvilga!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med tilskudd.

  Her er nok de vinduene som sitter i huset for nye til å utløse noe midler. Men jeg vil heller beholde dem enn å sette inn nye. Så jeg leter også etter noen som kan bytte ut litt treverk her og der - også i karmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Kanskje et lokalt bygdemuseum eller liknende kan tipse deg om en god håndverker?

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...