søndag 16. februar 2020

Etterjulvinterens store prosjekt


Etter jul har jeg jobba med et større prosjekt. Det er ikke dette broderiet, men det hadde i grunnen sitt opphav i prosjektet. Jeg har nemlig tatt for meg alt jeg har lagra rundt omkring i esker i det lille kottet oppe, og ikke minst på kjøkkenrommet i leiligheta.


Kjøkkenrommet ser nemlig sånn ut (og dette bildet er tatt etter at noen av eskene var tatt ut og sortert). Etterhvert som rom for rom ellers har gått fra å være lager til å bli brukbare arealer for gjester eller annet - med kammerset som et utmerket eksempel - har ting blitt flytta inn på leilighetskjøkkenet og stabla i høyden. Her finnes alt mulig.


I kottet, som vi gjorde brukbart for noen år siden, har det i grunnen hersket overflatisk orden og vel så det. Det som likevel var utfordringa var at det var fullt, og at ikke alt var fullstendig gjennomgått og sortert. Skjult i eskene befant det seg både håndarbeidsrester fra bestemor i skjønn forening med gamle klær, julepynt og reservedyner. Derfor har jeg bestemt meg for å tømme hele kottet igjen, og kun slippe inn igjen ting som er helt sortert.


En annen ting er at jeg faktisk ikke har utnytta all lagerkapasitet godt nok. Da vi var ferdige med kammerset hadde vi blant annet fått to nye skap. De sto tomme, men er fra nå av dedikert til heklegarn og broderisaker. Jeg hadde mye av det sjøl, i tillegg til at jeg har fått mye i arv herifra og derifra. Kammerset ligger nesten vegg i vegg med det som i dag brukes som sy-rom, og nå er det mye lettere å vite hva jeg har. Dermed blei det også lettere å gå i gang med det lille broderi-prosjektet på det øverste bildet.


Gamle tapetrester (kjekt å ha) var spredt litt her og der. De fikk plass i en av de gamle koffertene mine, som ellers mest har vært dekor.


blomsterrommet har det stått et skrivebord med tomme skuffer. Dit flytta jeg spesielle gamle brev og telegrammer som jeg ikke har hjerte til å kaste. Det er både fra mine dager som brevkorrespondent, og fra oldemors tid. Oldemor hadde tatt vare på masse gamle julekort og noen brev, og de har blitt sortert og samla i ei av skuffene. Der kan man blant annet lese at hennes gamle kusine i 1983 hadde mange plager, men i det minste kunne glede seg over regelmessig avføring. Hvem kan kaste sånne perler?

Jeg er ikke ferdig enda, men målet er at i løpet av denne måneden skal alt som hører sammen være samla, og alt som jeg ikke skal ha være gitt bort eller kasta. Kjøkkenrommet kommer fremdeles til å være lager, men bare for møbler som venter på å komme på plass i andre rom etterhvert som de blir klare.

2 kommentarer:

  1. Så fantastisk at du viste førbildet. Det er sånne som gir motivasjon for senere aksjoner, eller helst hvor bra det ble.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt klart! Det er fort gjort å glemme hvor mye som egentlig har gått i positiv retning, spesielt når man tar det veldig trinnvis. :)

      Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...