søndag 23. februar 2020

Hverdagskjøkken med to generasjoner mellom


Jeg kom nylig til å bla gjennom noen bilder jeg tok i 2003, etter at jeg såvidt hadde flytta inn her og begynt i ny jobb. Det er ganske dårlig kvalitet på bildene, men likevel ser man godt hvordan det var på mange av rommene i huset da. Selv om vi ikke har gjort noen full renovering her, er det likevel ganske store forskjeller. 


Kjøkkenet er det rommet der vi alltid satt da vi var på besøk hos oldemor mens hun enda bodde her. Da jeg flytta inn hadde ikke oldemor bodd her på noen år, men huset sto stort sett helt uforandra. De to første bildene viser hvordan det ser ut i dag.


Dette bildet viser hvordan det så ut i september 2003. Den største forskjellen er kanskje at oldemors divan under veggskapet er erstatta med en for min del mer nødvendig kjøkkenbenk. Selve skapet er malt i samme farge som resten av innredninga, for å få mer farge og helhet. Det smale respateksbordet er bytta ut med et som kan gi plass til 12 personer ved behov.


Ved vasken har en oppvaskmaskin fått plass, til nytte og glede flere ganger i uka. Alle dørknottene er bytta ut, og det brune feltet på den ene skuffa er malt over. Brannmuren og feltet over ovnen fikk ei lita oppfriskning for et par år sida, men ellers ser det ganske likt ut.


Vi har ikke riktig den samme smaken når det kommer til nips, men begge har vi utnytta plassen oppå skapet til oppbevaring. Den gule kaffekanna var forresten en retroskatt, og ei veldig god termokanne, som jeg klarte å smelte på komfyren for noen år sida. Ei sånn skulle jeg gjerne hatt tilbake.


En annen ting som utgjør en ganske stor forskjell på kjøkkenet er at dørene har blitt grønne igjen. Det er den originale fargen som blei skrapa fram fordi den grå plastmalinga som var malt over begynte å løsne i store flak. Ellers er det lille skrivebordet som sto bak oldemors stol før flytta opp på et av soverommene, og ersatta med et mer behøvelig skap. 


Både 2020-bildene og 2003-bildene er tatt en helt vanlig dag, og gjenspeiler på hvert sitt vis hvem som hadde hånda på interiøret i hver epoke. Ettersom vi planlegger nytt kjøkken et annet sted i huset blir dette et slags før-og-etter-glimt av dagens kjøkken.

7 kommentarer:

 1. Så flott at du har så gode bilder av oldemor-versjonen. Regner med at planen er klar for dette rommet så det nye kjøkkenet er klart.

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg mente: når det nye kjøkkenet er klart.

   Slett
  2. Ja, planen er at det skal bli ei lita TV-stue i dette rommet etterhvert.

   Slett
 2. Så moro å se! Ved første øyekast ikke de helt store endringene, men så er det jo det likevel. Hva skal rommet brukes til når nykjøkkenet overtar rollen

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok større forskjeller i stua, men som du sier oppdager man forskjellene her også når man ser etter. :) Planen er at det skal bli ei lita TV-stue i dette rommet etterhvert.

   Slett
 3. Så koselig å se et gammeldags kjøkken. Den koselige grønnfargen vekker minner. Disse kjøkkenskapene med skrå skyvedører var jo ganske praktiske. Jeg har også bodd på et sånt kjøkken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Både grønnfargen og det skrå overskapet er en favoritt. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...