fredag 4. oktober 2019

Gjenbruk i høstfarger


På slutten av sommerferien fikk jeg endelig tid til å realisere et syprosjekt jeg har hatt planer for i mange år, og resultatet blei to slike retro-puter i skikkelige høstfarger til den såkalte hytta mi (kjærestens hus).


Utgangspunktet var disse ganske grusomme gardinkappene som sikkert en gang var høyeste mote, og bestemorens stolthet da hun hang dem opp i stua. Mønsteret i seg sjøl syntes vi var kult, men frynsene og buene nederst på kappa var ikke akkurat så fine. Jeg klarte, ved å dampe ut bretten øverst, å få nok høyde på stoffet til å få det jeg trengte til to 40 x 40 puter.


På baksida har jeg briljert med å sy i usynlige glidelås. Vanligvis bruker jeg å lage en mye enklere variant, men nå hadde jeg kjøpt inn to glidelås nettopp til formålet og utfordra meg sjøl med å prøve noe helt nytt. Sammen med ensfargede trekk på et par andre puter blei det straks kul høst i sofaen, og nytt liv til bestemorgardinene.


6 kommentarer:

 1. Dette ble jo kjempefint! Slike gardiner er det ikke så mange som har lyst på for tiden, men da er det genialt å bruke stoffet til noe man kan ha glede av! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, syntes det var en fin måte å gjenbruke stoffet på. :-)

   Slett
 2. Du gjorde det flott. Fabelaktig vintagestoff fra 70-tallet :-))
  Super pute. Stor gjenbruk. Jeg liker.
  Hilsene til deg.
  Viola

  SvarSlett
 3. Alt du kan, Maria 😳 Jeg har prøvd meg på å bytte glidelås i to jakker, men fant ut at ei proff sydame her tok 300 for å skifte dem. VEL brukte kroner! Og putene jeg syr funker godt uten glidelås 😄

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva er det Pippi sier: Det har jeg aldri prøvd før, så det får jeg helt sikkert til. :-) Men glidelås i jakker, det hadde jeg overlatt til mamma. :-D

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...