tirsdag 23. juli 2019

Nytt postkassestativ


Mitt gamle postkassestativ var blitt tenåring og vel så det, men hadde absolutt ikke ungdommen i behold lengre. Det var på tide å få på plass et nytt, og det ble gårsdagens gjør-det-selv-prosjekt på oss to. Det skal males når treverket blir tørt, men for i år er det ferdig og vi er godt fornøyd med resultatet av noen timers arbeid.


Det gamle kjøpte jeg hos den lokale vekst-bedriften, og det har gjort godt nytte for seg i mange år. I vår la en kraftig vind det imidlertid flatt inn mot snuplassen min, og jeg var så uheldig å rygge på det der det lå (det skulle jo ikke ligge der!). Heldigvis sneia jeg bare blinklyset, og jeg klarte å velte stativet opp igjen i en slags stående posisjon slik at postbudet fant kassa. Men særlig pent var det ikke, og det var dessuten behov for ei løsning som sikra at det samme ikke skulle skje igjen.


Jeg henta fram millimeterpapir i tillegg til inspirasjon litt herfra og litt derfra. Resultatet blei ei tegning med ei løsning som ikke var avhengig av å støpes fast eller forankres i bakken på annen måte, og som samtidig var så enkel å bygge at jeg kunne klart det sjøl. 


Vi begynte med å snekre ei kasse som er  ca 60 x 60 cm. Kassa fikk bunn, og den er en viktig del av det nye konseptet. Den trenger slett ikke å være tett, heller tvert imot.


Opp fra kassa vokser deretter selve postkassestativet, som har fått en vegg med samme kledning som huset. Over stativet bygget vi et lite tak for å holde kasselokket sånn passe fritt for sny om vinteren.


Kassa blei satt på et stødig underlag, og deretter har vi fylt opp med ganske mye stein slik at den ikke lar seg rikke av flekken. Konseptet er selvsagt ikke testa i vind og kuling enda, men jeg har trua.


Bortsett fra noen mindre justeringer underveis blei resultatet omtrent akkurat som på tegninga. Skiltet fulgte faktisk med det gamle stativet, men blei aldri montert. Det er egentlig ikke helt min greie, men fikk lov å komme opp denne gangen. Over steinene nedi kassa har vi stifta fast litt kraftig plast som vi fylte med blomsterjord og et par sommerblomster. Når det slår ut i full blomst håper jeg det blir triveligere å både levere og hente post.

8 kommentarer:

 1. Så fint og stødig det ble. Bør tåle ei vindkule og to dette

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, satser på at det holder både kuling og storm! :)

   Slett
 2. Så flott, selvgjort er velgjort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. :) Ja, da får man det akkurat slik man vil ha det.

   Slett
 3. Så fint postkassestativ! Vi deler postkassestativ med en hel del naboer. Det er helt greit, men ikke fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. :) Mitt inntrykk fra researchen før jeg tegna modellen, var at jo større stativet var jo vanskeligere var det å gjøre det fint.

   Slett
 4. Så utrolig fint! Du altså,flink!
  Her er det bare et stort søppelskur ,og på utsiden av veggen henger de.
  Jaja,kanskje en dag ;)
  Ha en fin tirsdag.
  Klem C

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det fungerer fremdeles utmerket, også. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...