mandag 4. mars 2019

Grunnen er snart ferdig lagt


På fredag hadde jeg avspasering, favorittsnekkeren fridag og hans propell av en bror en fridag. Alt lå med andre ord godt til rette for å få på plass de siste golvbjelkene, stubbgolvet, vindsperre og isolasjon. Å sette opp golvbjelker i et rom som støter mot grunnmuren her i huset er en ganske krevende øvelse, der det går med mye tid til tilpasninger. Når det først var gjort, gikk det fort å legge stubbgolvet nedpå den kanten vi hadde montert ferdig i form av en bred planke under hver bjelke. Mens de to andre jobba med det, delte jeg opp ferdige remser med papp som skulle klemmes fast med lekter mellom hver bjelke. Etter at vel 50 meter med lekter var festa, var det å tide å ta helg.


På søndag ettermiddag henta jeg fram den isolasjonen jeg hadde på lager fra andre prosjekter, og isolerte etter nærmere direktiver fra svigerfar. Hans viktigste tips er at man skal ha et lag med stående isolasjon ytterst mot veggene. Dette er visstnok fordi liggende isolasjon kan synke litt sammen over tid og la det bli et lite mellomrom mellom golvet og isolasjonen etter hvert. Akkurat ytterst mot veggen vil man helst unngå det, og stående isolasjon skal visstnok være tingen. Jeg nådde nesten i mål med det jeg hadde. Det er bare omlag 2 kvadratmeter igjen, og det har en annen svigerbror lovt at jeg kan hente i hans overskuddslager. Deretter er det klart for et lag med knirkeforebyggende papp, og så - golvplank! 

6 kommentarer:

  1. Godt å bruke disse opptjente avspaserings- og feriedagene på noe fornuftig, slippe å slenge rundt uten mål og mening 😂

    Dere er SÅ flinke

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det skulle tatt seg ut. :-) Hyggelig å jobbe sammen, og ikke minst å se resultater! Nå er det helt klart for gulvplanker. Vi skulle egentlig hente dem denne helga, men blei sjuk begge to. :-(

      Slett
  2. spännande och se hur det blir när det är klart. ha en fin helg kram från Nina

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig hilsen. Vi ser fram til å få alt helt ferdig sånn at vi kan ta i bruk soverommet igjen. :-)

      Slett
  3. Æsj så trist å bli sjuke nå som dere var så godt i gang! God bedring ❤️

    SvarSlett
    Svar
    1. En strek i regninga, ja. Nå er det jobb neste helg og barnevaktoppdrag helga etter der, så det blir ei stund til vi får gjort noe mer med golvet. Heldigvis går nok jobben ganske fort når vi først kommer i gang. :-)

      Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...