mandag 7. januar 2019

Har vi en plan egentlig?


Det er nok mange som lurer på om vi egentlig har en plan med det vi holder på med i huset. Noen spør forsåvidt også. Ikke så rart, siden vi begynte å omtale kjøkkenprosjektet så langt tilbake som i 2015, men siden den tid både har pussa litt på kjøkkenet, skifta en vegg, delvis pussa opp ei leilighet og revet opp hele golvet i nordenden av huset. Og vi har fremdeles ikke noe nytt kjøkken.


Svaret er at jeg føler vi har en plan. En langsiktig en. Det viktigste rommet er vi helt ferdig med (for lenge sida), og det er badet. Før, innimellom og etter har jeg gjort noen småprosjekter som jeg stort sett har klart på egen hånd, sånn som å male gangen og stua. Ikke minst har vi fått restaurert samtlige vinduer i hele huset, noe som var helt nødvendig, og som krevde en ikke ubetydelig egeninnsats.


Ellers har vi det faktisk helt greit. Huset fungerer godt med dagens kjøkken, vi har jo til og med klart å bespise 19 stykker herfra for ikke så lenge sida. Dermed var det ikke så vanskelig å velge å benytte sjansen når en av de lokale snekkerne fikk ledig kapasitet i sommer, og kunne ta seg av sørveggen og golvet i boden. Begge prosjektene sto på lista over ting som burde blir gjort før eller seinere, og i alle fall ikke sist. At det oppsto litt ekstra arbeid med soverommet/kontoret underveis er ingen krise, siden vi friska opp noen soverom på loftet for noen år sida som kunne tas i bruk av oss sjøl mens arbeidet pågår.


Å pusse opp deler av leiligheta var delvis et blindspor, men ting er aldri så galt at det ikke er godt for noe: Soverommet der brukes både som syrom og gjesterom, og skulle det være behov for ekstra mange sengeplasser er det ikke noe problem å legge et par stykker på loftstua eller kammerset heller.

Akkurat nå er planen å få ferdig soverommet og kontoret til pinse. Det kommer vi til å klare.

8 kommentarer:

 1. Du beskriver en tålmodighet jeg er helt sikker på at jeg ikke hadde hatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lettere å være tålmodig når man har alle de sentrale funksjonene på plass, og ikke trenger å passere oppussingsområdet i det daglige. :-)

   Slett
 2. Syns det er fint å ha en langsiktig plan. Og selvfølgelig må man ha en dose tålmodighet. Men alt blir til mens man går,og man klarer det meste.. heldigvis.
  Ha en fin søndag.
  Klem Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, en solid dose tålmodighet er nok det beste for helsa når man bor i et sånt hus som dette. :-)

   Slett
 3. Enig i det du skriver, Maria.
  Man kan ikke gjøre alt samtidig...
  Ha en fin uke,

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, man bør nok holde akkurat passe fart. Ikke for fort, men heller ikke for sakte. :-)

   Slett
 4. Det er jo veldig greit at baderommet er nytt og at dere har et fungerende kjøkken, det går greit å ta det andre etappevis da! Men nykjøkkenet skal jo ligge i et fantastisk rom, så jeg håper ikke dere går lei før det er ferdig 🤞🏻

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er inne på et faremoment, men jeg tror vi skal klare å holde på motivasjonen. Det er jo ikke sånn at vi jobber hele tida, akkurat. ;-)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...