Det forkortede navnet S. Dreyer har dukka opp flere ganger gjennom årenes løp her i huset, både på gamle papirer fra den tida det var butikk her og som merking bak på bygningsdeler. Jeg har fundert veldig på hvem det kunne være. For så langt jeg har hatt oversikt over var det ingen menn med navn som begynte på S her i huset før i 1944. Og jeg mener jeg har veldig godt oversikt. Akkurat i dag passer det jo veldig bra å presentere svaret:
Dette er nemlig S. Dreyer. Altså Sigrid Marie. Og hun hadde jo vært med helt siden starten. Det var bare det at jeg ikke hadde fantasi til å tenke meg at det var ei dame Arnesen & Georgsen dampskipsekspedition henvendte seg til med sitt standardiserte Herr foran navnefeltet på regningene sine. Skjønt, egentlig hadde jeg jo hørt det.
Onkel T. hadde nemlig fortalt det, at tippoldefar ikke hadde handelsbrev. Det hadde derimot kona (tippoldemor), og dermed var det hun som kunne registrere seg med handelsfirma 6. desember 1905. Helt fram til 1980 var det et krav at alle som skulle drive forretning hadde et slikt handelsbrev. Sigrid Marie var vokst opp med handel, også faren drev handelsvirksomhet. Firmaet hun meldte inn blei registrert under navnet S. Dreyer, og hadde som formål å drive alm. Handel.
Hvordan de i praksis drev handelsvirksomheten, om de delte på arbeidet eller om det i hverdagen var tippoldefar som drev butikken, er jeg usikker på. Men uansett var det Sigrid Marie - fru Dreyer - som var den som gjorde virksomheten mulig.
Jeg regner med at du skriver det ned i et samlet dokument for din slekt.
SvarSlettJa, jeg skriver ned det meste, men foreløpig litt ustrukturert. :-)
SlettMange driftige damer, også på den tiden. Men de ble vel ofte oversett til fordel for mennene.
SvarSlettFine fotografier også,
God helg!
Klem, Ida
Ja, det var nok mer vanlig at mennene blei nevnt i historiebøkene. Ha en fortsatt fin søndag. :-)
SvarSlettSå spennende lesning, Maria
SvarSlettDriftige damer, både hu og du
:-)
Litt artig at det var sånn. :-)
Slett