mandag 31. juli 2017

Et lite forskningsprosjekt


Jeg har starta opp med et lite forskningsprosjekt i det rommet som jeg etterhvert har begynt å kalle kammerset oppe i loftsleiligheta. Som nevnt tidligere er ikke dette et høyt prioritert prosjekt, men noe jeg kan pusle med som ikke trenger assistanse av en mer snekkerkyndig enn det jeg er.


Forskninga går ut på å finne ut hvordan et ultrastygt platetak kan bli akseptabelt fint uten at vi trenger å legge nytt tak. Utgangspunktet er noen litt porøse plater med relativt mange skjøter, som aldri har blitt malt.


Jeg har gjort meg mange tanker om hvordan det kan gjøres, og fått flere gode tips av mitt ekspertpanel på IG i kveld som jeg tygger videre på. Uavhengig av hvilken løsning vi velger til slutt (bortsett fra den ytterste: å legge nytt tak), må vi mette underlaget først. Det er nemlig veldig sugende, og jeg ser for meg at både takmaling og lim vil trekke for godt inn dersom det ikke grunnes godt først.


Det vil jo ikke være så heldig, så derfor har jeg tatt fram malerull i dag og grunna taket en runde. Nå er jeg spent på å se hvor mye det trekker inn mens det tørker. Det som i alle fall er sikkert er at det gjorde seg med kvitt tak, rommet blei selvsagt mye lysere enn det var i utgangspunktet.

5 kommentarer:

 1. Hei Maria, grunning er vel veldig viktig for et godt resultat? Følger med på fortsettelsen!
  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det. Ofte avgjørende for heftinga av selve malinga.

   Slett
 2. Vi har sånne plater på veggene i soverommene, se for deg scenene når vi skulle tapetsere og tapeten rullet av fordi platene hadde slukt limen :-)) Grunning er nødvendig. Lykke til med takprosjektet, følger spent med herfra

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, det er sånt man ikke klarer å le av før ei stund etterpå. :) Jeg har metta med to strøk grunning for å være sikker. Skal legge fram gråpapir-teknikken for kompanjongen når han kommer hjem på helgefri. Blir bare mer og mer gira på det forslaget. :)

   Slett
 3. Ja det er hvertfall et rimelig tak og ikke spesielt vanskelig å få til. Bare husk å bløte papiret godt og at om det ser krise ut underveis så strekker det seg og blir bra når det tørker

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...