søndag 9. juli 2017

Tre ting man ikke skal gjøre på søndager, og én ting man skal


Her i huset har vi litt ulikt syn på søndagsarbeid. For én av oss er alt som kan likne arbeid utelukket på søndager. For min del er jeg mer pragmatisk: Jeg jobber for det meste framfor en PC. Dermed er alt som ikke involverer PC heller ikke arbeid. Symaskin er for eksempel helt lov. Spesielt hvis man endelig får ånden over seg til å sy den gardinkappa man har tenkt på så lenge.


Strykejern er også i orden i henhold til mine regler. I alle fall hvis man er fri for rene, nystrøkne duker til kjøkkenbordet, men har en hel haug klar til stryking på loftet. Jeg kan ikke huske at jeg har brukt strykejern på jobb en eneste gang i løpet av mine snart 17 år som heltidsansatt, så arbeid er det i alle fall ikke.


Malekost er også lov. Det har jeg riktignok brukt cirka én gang i året i den jobben jeg har i dag, men likevel mener jeg det er helt innafor mine søndagsregler å male når det melder sol og dermed gode tørkeforhold for linoljemaling på en søndag.


Én ting som ikke er lov, er å kaste bort en av de få godværsdagene vi har hatt i det siste. Når sola endelig fant veien hit utpå formiddagen, var vi begge enige om at kaffe og te ute på platten var helt innafor på en søndag.

5 kommentarer:

 1. Det eneste som er utafor her på gården på en søndag er alt som støyer. Uansett hvor lite religiøs jeg er så synes jeg at det er viktig med en stille dag i uka.

  SvarSlett
 2. Når vi er i byhuset tar vi hensyn til helligdagsfreden, men på Kleiva har vi ingen naboer og gjør stort sett som vi vil. Når det kommer en sjelden godværsdag gjør vi som dere, prioriterer kosen

  SvarSlett
 3. Det er så gøy å følge dere! Her jobber vi alle dager vi orker, om det er helg eller uke. Men når vi kjenner for det og været frister, tar vi fri og stikker til fjells. Da holdes jobbemotivasjonen oppe, og det trengs ;-) Maler du med linoljemaling utendørs? I så fall kan jeg spørre hvilken type dere bruker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ut som den optimale taktikken. ☺ Takk for hyggelig tilbakemelding. Det er alltid artig å høre noe fra de som følger. Vi bruker linoljemaling utendørs også. Opprinnelig var det fordi huset antakelig er malt med tranmaling, og vi skjønte og så at moderne maling neppe ville sitte på. Den gangen var det Jotun vi brukte, fordi den kunne kjøpes i ei malerforetning ikke så altfor langt unna. Vi har forsåvidt helt greie erfaringer med den, men den er vel ikke helt "innafor" i alle kretser har jeg skjønt. ☺ Har prøvd både Allbäck og Ottoson innendørs.

   Slett
 4. Fine søndagssysler hos deg, særlig den siste..
  Godt å gjøre litt arbeid i huset på søndager, og i hagen. Hyggelig å gjøre noe sammen med familien også.
  Klem, Ida

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...